PROBAJTE PRŽENE BANANE: Ukus ovog deserta oduševiće sve gurmane koji vole jednostavna i ukusna jela

Novosti online

06. 06. 2024. u 13:00

Probajte bananu pripremljenu na malo drugačiji način.

ПРОБАЈТЕ ПРЖЕНЕ БАНАНЕ: Укус овог десерта одушевиће све гурмане који воле једноставна и укусна јела

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 banane,
  • 3 kašike šećera,
  • 2 kašike meda,
  • 70 g putera,
  • cimet po ukusu,
  • 50 ml soka od pomorandže,
  • sladoled ili šlag za serviranje

Priprema:

Oguljene banane uzduž i popreko prepolovite i dobićete 12 komada. U teflonskom tiganju otopite puter i kada se zagreje, poređajte banane koje ste posuli cimetom. Okrećite banane tako da se zarumene sa obe strane, ali samo po minut-dva, da se ne raspadnu. Izvadite banane na tanjir, a u istom tiganju otopite šećer i med. Mešajte i kada se sve blago karamelizuje, ulijte sok od pomorandže. Mešajte do željene gustine sosa i time prelijte banane.

(žena/blic)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?