SAVRŠEN PRILOG: Aromatičan sos od mirođije, gotov za 5 minuta!

Novosti online

08. 06. 2024. u 08:00

Odlično ide uz meso i krompir.

САВРШЕН ПРИЛОГ: Ароматичан сос од мирођије, готов за 5 минута!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 g suve mirođije ili 1 veza sveže
  • 400 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica sirćeta

Priprema:

U zagrejano ulje umešati brašno i kratko propržiti da potamni. Dodati usitnjenu mirođiju i so po ukusu. Uz neprekidno mešanje sipati malo po malo mleka i kuvati dok se umak ne zgusne. Kad se malo prohladi dodati sirće i izmešati.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti