TRIK KOJI UVEK "UPALI": Ispržite pirinač poput profesionalca
Jedna od najvažnijih stvari kod prženja pirinča je to da ga pre termičke obrade dobro operete tekućom, hladnom vodom, da biste sa njega uklonili skrob koji ga čini „lepljivim“.
Zatim ga ostavite jedan sat da se ocedi. Tek onda jako zagrejte ulje pa u njemu pržite pirinač, uz stalno mešanje, sve dok ne postane staklast i potpuno rastresit.
Možete mu, prilikom pripreme, dodati i malo limunovog soka, sirćeta ili belog vina, koji takođe potpomažu rastresitost. Kada pirinač postane providan, odnosno staklast, dodajte malo posoljene vode i krčajte ga još neko vreme na najmanjoj temperaturi, ili ga prebacite u pleh i zapecite u rerni 20-25 minuta.
Ako se odlučite za ovu drugu opciju, kada izvadite pirinač iz rerne pokrijte ga suvom krpom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa tek onda poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni
05. 07. 2024. u 10:10
ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)