DŽEM OD KAJSIJA SA LJUTIM PAPRIKAMA: Nova kombinacija slatko ljutog ukusa
Pravo je vreme kada domaćice spremaju razne džemove, slatka i sokove, pa često i eksperimentišu sa receptima. Onda će im se dopasti i recept za džem od kajsija sa ljutim paprikama koji donosi neki novi ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10-12 kajsija
- 1 kg šećera
- sok od jednog limuna
- 3 ljute paprike
Priprema:
Pre svega pripremite i sterilišite tegle i poklopce u koje ćete sipati džem.
Kajsije operite, presecite ih i izvadite košticu iz njih, pa isecite na manje komade kako bi se brže skuvale. Stavite kajsije u šerpu i jednu šolju vode i šećerom, malo promešajte i ostavite da se kuva na laganoj temperaturi sve dok ne omekšaju i ne puste sok.
Potom sklonite šerpu sa ringle i uz pomoć blendera razbijte komade voća. Pažljivo ovo uradite pošto je smesa vruća i lako bi moglo da se desi da se isprskate. Potom vratite šerpu na ringlu i ponovo kuvajte sve do ključanja. Kada smesa proključa, ubacite seckane ljute paprike i promešajte sve dok se ne sjedini.
Kada džem bude gotov, ostavite na kratko da se prohladi pa onda sipajte u spremne tegle, ali nemojte puniti do vrha. Zatvorite poklopcem i ostavite da se ohladi pa ga skladištite na hladnom i tamnom mesto.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI MAJONEZ: Uz pomoć ovog recepta ćete pripremiti savršen namaz kod kuće
02. 06. 2024. u 07:00

SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica
07. 05. 2024. u 14:54

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)