KUVANI KUKURUZ: Skuvajte kukuruz u mleku i maslacu - ukus je neopisiv

Novosti online

18. 07. 2024. u 16:00

Ako volite kuvani kukuruz, pogledajte kako ga možete spremiti na brz način, a da bude ujedno i preukusan. Birajte mlad kukuruz šećerac, koji se sprema prilično brzo, te je gotov i za 25 minuta.

КУВАНИ КУКУРУЗ: Скувајте кукуруз у млеку и маслацу - укус је неописив

Foto: Shutterstock

Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, mnogi vole i američki način pripreme — uz mleko i maslac. Dodaje se i šećer kako bi ga zasladio, ali ako je kukuruz šećerac sladak, možete i smanjiti količinu šećera ili ga, po želji, skroz izbaciti.

Sastojci:

  • voda
  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera

Priprema:

Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti