NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
Zdraviji i ukusniji od kupovnog, pravićete stalno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 l punomasnog mleka
- 2-3 kašike soka od limuna
- 3 kašike neutralne pavlake
- malo soli
Priprema:
Na umerenoj temperaturi zagrejte mleko. Kad prokljiča, dodajte limunov sok, i kuvajte nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Kada se mleko zgusne i izdvoji masnoća, sklonite šerpu sa ringle. Kroz gustu gazu procedite smesu. Sir koji je ostao u gazi stavite u blender, dodajte so i neutralnu pavlaku i dobro izblendajte. Kad smesa postane kompaktna, prebacite krem sir u činiju. (trpeza)
Preporučujemo

SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00

DOMAĆI MAJONEZ: Uz pomoć ovog recepta ćete pripremiti savršen namaz kod kuće
02. 06. 2024. u 07:00

RECEPT ZA DžEM OD MASLAČKA: Ukusan i super namaz i za palačinke
30. 05. 2024. u 13:00

NEKADA NAM TREBA NEŠTO DRUGAČIJE NA NAŠOJ TRPEZI: Probajte ukusan rikota namaz
27. 05. 2024. u 13:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)