NAMAZ OD TIKVICA: Recept za namaz koji ćete obožavati
Sezonske namirnice organizam posebno voli, a tikvice su jedna od njih. Idealne su u svakom obroku, a namaz od tikvica doručak je koji defnitivno treba da probate. Recept je lak, a ukus nenadmašan.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 tikvice
- 100 g mladog sira (ili biljnog ako postite)
- 2 mlada luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- suvi biljni začin
Priprema:
Tikvice oljuštite, sitno ih iseckajte i izdinstajte na maslinovom ulju i začinite suvim biljnim začinom.
Iseckajte mladi luk i beli luk, a sir isitnite ili izrendajte, zavisi za koji se odlučite. Sve umutite mikserom, po potrebi još posolite i promešajte.
Smestite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.
Mažite na kriške svežeg hleba ili na tost, kako volite.
(ona)
Preporučujemo
DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44
NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00
SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00
RECEPT ZA DžEM OD MASLAČKA: Ukusan i super namaz i za palačinke
30. 05. 2024. u 13:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)