KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju
Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- veća glavica crnog luka
- 4 jajeta
- 100 g prezli
- šaka sitno seckanog peršuna
- 50 g putera
- 5 kašika brašna
- 50 ml mleka
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.
Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.
Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih
u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se
ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00
MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
05. 08. 2024. u 16:38
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)