KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju

Новости онлине

07. 08. 2024. u 08:00

Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.

КРОКЕТИ ОД ШАМПИЊОНА СУ ЈОШ БОЉИ ОД ОНИХ ОД КРОМПИРА: Уживаћете у сваком залогају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • veća glavica crnog luka
  • 4 jajeta
  • 100 g prezli
  • šaka sitno seckanog peršuna
  • 50 g putera
  • 5 kašika brašna
  • 50 ml mleka
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.

Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.

Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih

u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se 

ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI JE MORAO DA SE OGLASI OVIM POVODOM: Stojković imao posebnu poruku za TSC i Borac