KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju
Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- veća glavica crnog luka
- 4 jajeta
- 100 g prezli
- šaka sitno seckanog peršuna
- 50 g putera
- 5 kašika brašna
- 50 ml mleka
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.
Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.
Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih
u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se
ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00
MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
05. 08. 2024. u 16:38
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti
IZGLEDA da ćemo ove godine imati hladniju jesen sa više padavina, pokazuju prve dugoročne prognoze sajta Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. u 12:30
DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - "Neviđena provokacija" (VIDEO)
RUSIJA i Kina po prvi su put izvele let strateških bombardera u zajedničkoj patroli u blizini Aljaske, što upozorava na sve širi okvir sposobnosti vojnog partnerstva, koje izaziva sve veću zabrinutost u SAD-u i među njihovim saveznicima.
26. 07. 2024. u 07:28
"OVO IMA VEZE SA LjUDSKOŠĆU": Karleuša besna zbog Željkovog nastupa na proslavi Oluje
MNOGE je iznenadila informacija kada je Željko Bebek zapevao u Ličkom Osiku na godišnjici "Oluje".
05. 08. 2024. u 15:45
Komentari (0)