FUA GRA: Vrhunska pašteta od guščije džigerice
U francuskoj kuhinji ima posebno mesto, a za to je zaslužan puterast, delikatan ukus.
Sastojci:
- 500 g guščije džigerice,
- 7 g soli
- po prstohvat soli i šećera,
- malo bibera
- krompir
- Za dekoraciju: šareni biber u zrnu, krupna morska so, rukola
Priprema:
Odstranite žile iz džigerice (podeliće se na dva dela) pa je u sredini, sa obe strane, posolite, pobiberite i dodajte joj malo šećera. Ostavite 15 minuta da odstoji.
U keramičku posudu stavite pek-papir, pa preko toga odstojalu džigericu, tako da oba dela stanu unutra. Dobro je ispritiskajte, tako da se obe polovine potpuno sastave, bez prostora između. Neka odstoji jedan sat u frižideru. U dublju šerpu sipajte malo mlake vode, pa u nju ubacite keramičku posudu sa džigericom i ulijte mlaku vodu do vrha.
Pecite otkriveno, u rerni zagrejanoj na 110 stepeni, 50 minuta. Kada otopljena masnoća tek malo pređe iznad džigerice, pokrijte je i izvadite iz rerne.
Keramičku posudu izvadite iz šerpe, a kada se ohladi stavite je u frižider da odstoji četiri dana. Secite je nožem umočenim u vrelu vodu, na tanje šnite, služite uz kuvani krompir i ukrasite sveže mlevenim biberom, rukolom i krupnom morskom solju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44
SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)