KAKO DA JE PRIPREMITE: Za savršen ukus domaće kafe
Verujemo da svako ima neki „svoj“ način na koji priprema domaću kafu, ali verujemo i da niko ne voli kada mu ona iskipi ili prilikom kuvanja dobije gorčiji ukus od željenog. A dešava se, i jedno i drugo.

Foto Shutterstock
Za prvo je rešenje jednostavno – uvek kuvajte u džezvi većoj od one koja vam je potrebna, pa ćete imati dovoljno vremena da odreagujete i sklonite je sa ringle kada počne pena da se podiže, prilikom samog početka ponovnog ključanja (prvi put kad voda provri sklonite džezvu sa vatre, stavite u nju željenu količinu kafe, promešajte, pa vratite na šporet da počne da se „diže“ pena).
Dakle, kipljenje smo rešili, sad još samo da se pozabavimo neželjenom gorčinom. Čim pena od kafe počne da se podiže odmah sklonite džezvu sa ringle. U suprotnom, kafa će ponovo proključati, po drugi put, i na taj način ostati bez velikog dela svojih eteričnih ulja, zbog čega će dobiti dodatnu gorčinu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)