KAKO DA JE PRIPREMITE: Za savršen ukus domaće kafe
Verujemo da svako ima neki „svoj“ način na koji priprema domaću kafu, ali verujemo i da niko ne voli kada mu ona iskipi ili prilikom kuvanja dobije gorčiji ukus od željenog. A dešava se, i jedno i drugo.

Foto Shutterstock
Za prvo je rešenje jednostavno – uvek kuvajte u džezvi većoj od one koja vam je potrebna, pa ćete imati dovoljno vremena da odreagujete i sklonite je sa ringle kada počne pena da se podiže, prilikom samog početka ponovnog ključanja (prvi put kad voda provri sklonite džezvu sa vatre, stavite u nju željenu količinu kafe, promešajte, pa vratite na šporet da počne da se „diže“ pena).
Dakle, kipljenje smo rešili, sad još samo da se pozabavimo neželjenom gorčinom. Čim pena od kafe počne da se podiže odmah sklonite džezvu sa ringle. U suprotnom, kafa će ponovo proključati, po drugi put, i na taj način ostati bez velikog dela svojih eteričnih ulja, zbog čega će dobiti dodatnu gorčinu.

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)