ZA TILI ČAS: Savet za domaćice - Evo kako da brzo iseckate beli luk
ZDRAV je i ukusan, bez njega veliki broj jela ne bi bio isti, ali kad bi trebalo sitno da ga iseckamo (kao što je potrebno za pripremu mnogih obroka) muka nas hvata.

Foto Shutterstock
Beli luk je začin koji, što je sitnije iseckan, to mu je intezivniji ukus.
Da ne biste razmišljali o tome kako da ga usitnite i potom uklonite njegov snažni miris sa prstiju, pribegnite ovom triku za koji vam nije potrebna ni presa ni rende ni nož. Pitate se na koji način to da uradite?
Tučkom za meso, za tili čas, a evo i kako: očistite čenove pa ih stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Zatim glatkom stranom tučka za meso „izlupajte“ luk, pa ponovite postupak drugom stranom tučka.
Potom polako skinite foliju, da na njoj ne bi ostali komadići usitnjenog belog luka, koji je spreman za jelo.
Preporučujemo

SLASNI MANGO NA TANjIRU: Evo kako da izaberete i očistite ovo egzotično voće
07. 08. 2024. u 10:00

DA LI JE PREVIŠE TOPLA: Kada je pravo vreme da se skuvana hrana stavi u frižider?
15. 08. 2024. u 07:30

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)