ZA TILI ČAS: Savet za domaćice - Evo kako da brzo iseckate beli luk
ZDRAV je i ukusan, bez njega veliki broj jela ne bi bio isti, ali kad bi trebalo sitno da ga iseckamo (kao što je potrebno za pripremu mnogih obroka) muka nas hvata.

Foto Shutterstock
Beli luk je začin koji, što je sitnije iseckan, to mu je intezivniji ukus.
Da ne biste razmišljali o tome kako da ga usitnite i potom uklonite njegov snažni miris sa prstiju, pribegnite ovom triku za koji vam nije potrebna ni presa ni rende ni nož. Pitate se na koji način to da uradite?
Tučkom za meso, za tili čas, a evo i kako: očistite čenove pa ih stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Zatim glatkom stranom tučka za meso „izlupajte“ luk, pa ponovite postupak drugom stranom tučka.
Potom polako skinite foliju, da na njoj ne bi ostali komadići usitnjenog belog luka, koji je spreman za jelo.
Preporučujemo

SLASNI MANGO NA TANjIRU: Evo kako da izaberete i očistite ovo egzotično voće
07. 08. 2024. u 10:00

DA LI JE PREVIŠE TOPLA: Kada je pravo vreme da se skuvana hrana stavi u frižider?
15. 08. 2024. u 07:30

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)