SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje
ČESTO na keto ishrani prosto zaboravimo da je jedna od glavnih dozvoljenih namirica zapravo riba, koja sadrži mnoge važne nutritijente koji mogu poboljšati opšte stanje organizma.
Zato probajte jedan brz i ukusan recept u kom je osnova pastrmka, ali naravno možete na ovaj način spremiti i bilo koju drugu ribu.
Potrebno je:
- pastrmka srednje veličine
- 2 kašike maslinovog ulja
- morska so i začini po želji (peršun, ruzmarin...)
- nekoliko čena belog luka
- kesa za pečenje
Priprema pastrmke sa belim lukom i začinima
Pripremite marinadu od seckanog belog luka, maslinovog ulja, soli i začina po želji. Pastrmku operite, očistite i osušite ubrusom pa je stavite u marinadu da prenoći, u frižideru. Zatim je prebacite u kesu za pečenje, dodajte kašiku marinade, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane, na dva-tri mesta.
Stavite tako pripremljenu ribu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom oko 35 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZA TILI ČAS: Savet za domaćice - Evo kako da brzo iseckate beli luk
30. 08. 2024. u 09:30
ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom
29. 08. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)