SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje

Бојана Јовановић

31. 08. 2024. u 07:00

ČESTO na keto ishrani prosto zaboravimo da je jedna od glavnih dozvoljenih namirica zapravo riba, koja sadrži mnoge važne nutritijente koji mogu poboljšati opšte stanje organizma.

САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље

Foto Shutterstock

Zato probajte jedan brz i ukusan recept u kom je osnova pastrmka, ali naravno možete na ovaj način spremiti i bilo koju drugu ribu.

Potrebno je:

- pastrmka srednje veličine

- 2 kašike maslinovog ulja

- morska so i začini po želji (peršun, ruzmarin...)

- nekoliko čena belog luka

- kesa za pečenje

Priprema pastrmke sa belim lukom i začinima

Pripremite marinadu od seckanog belog luka, maslinovog ulja, soli i začina po želji. Pastrmku operite, očistite i osušite ubrusom pa je stavite u marinadu da prenoći, u frižideru. Zatim je prebacite u kesu za pečenje, dodajte kašiku marinade, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane, na dva-tri mesta.

Stavite tako pripremljenu ribu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom oko 35 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO SU VELIKI ŠAMPIONI SA MALIH TERENA? NASTAVLJA SE AKCIJA „FUDBAL JE VIŠE OD IGRE“