SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje

Бојана Јовановић

31. 08. 2024. u 07:00

ČESTO na keto ishrani prosto zaboravimo da je jedna od glavnih dozvoljenih namirica zapravo riba, koja sadrži mnoge važne nutritijente koji mogu poboljšati opšte stanje organizma.

САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље

Foto Shutterstock

Zato probajte jedan brz i ukusan recept u kom je osnova pastrmka, ali naravno možete na ovaj način spremiti i bilo koju drugu ribu.

Potrebno je:

- pastrmka srednje veličine

- 2 kašike maslinovog ulja

- morska so i začini po želji (peršun, ruzmarin...)

- nekoliko čena belog luka

- kesa za pečenje

Priprema pastrmke sa belim lukom i začinima

Pripremite marinadu od seckanog belog luka, maslinovog ulja, soli i začina po želji. Pastrmku operite, očistite i osušite ubrusom pa je stavite u marinadu da prenoći, u frižideru. Zatim je prebacite u kesu za pečenje, dodajte kašiku marinade, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane, na dva-tri mesta.

Stavite tako pripremljenu ribu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom oko 35 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE, ON VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Veljko Paunović otkrio koji fudbaler je odlučio da ne bude deo orlova