SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje

Bojana Jovanović

31. 08. 2024. u 07:00

ČESTO na keto ishrani prosto zaboravimo da je jedna od glavnih dozvoljenih namirica zapravo riba, koja sadrži mnoge važne nutritijente koji mogu poboljšati opšte stanje organizma.

САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље

Foto Shutterstock

Zato probajte jedan brz i ukusan recept u kom je osnova pastrmka, ali naravno možete na ovaj način spremiti i bilo koju drugu ribu.

Potrebno je:

- pastrmka srednje veličine

- 2 kašike maslinovog ulja

- morska so i začini po želji (peršun, ruzmarin...)

- nekoliko čena belog luka

- kesa za pečenje

Priprema pastrmke sa belim lukom i začinima

Pripremite marinadu od seckanog belog luka, maslinovog ulja, soli i začina po želji. Pastrmku operite, očistite i osušite ubrusom pa je stavite u marinadu da prenoći, u frižideru. Zatim je prebacite u kesu za pečenje, dodajte kašiku marinade, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane, na dva-tri mesta.

Stavite tako pripremljenu ribu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom oko 35 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)