NEĆETE PRIMETITI RAZLIKU: Pica iz tiganja koja će da vas oduševi

Bojana Jovanović

02. 09. 2024. u 09:30

MNOGIMA je pica omiljeno jelo i neosporno je da su oni pravilni i tradicionalni načini da je pripremite savršeni, ali ponekad je potreban jedan brzi recept, čiji će ukus parirati originalnoj.

НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Пица из тигања која ће да вас одушеви

Foto Shutterstock

Pica iz tiganja bi možda razbesnela Italijane, ali onima koji žure sigurno je pravi spas. Zato, evo recepta koji će vam brzinski dati odličan ručak.

Potrebno je:

- 2 jajeta

- 2 kašike rendanog parmezana

- kašika psilijum ljuspica

- origano

- suvi bosiljak

- so

- biber

- kašika maslinovog ulja

Za preliv:

- 3 kašike gušćeg soka od paradajza

- svež bosiljak

- 80 g mocarele

Priprema pice u tiganju:

Dobro pomešajte sve suve sastojke za testo u dubljoj posudi. Umutite jaja, pa ih dodajte suvim sastojcima i sve dobro promešajte ponovo. Mešajte barem 30 sekundi, da bi psilijum ljuspice upile svu vlagu iz testa. U većem tiganju zagrejte ulje, sipajte zatim smesu za testo i kašikom je razvucite tako da bude na svim delovima podjednake debljine. Potom testo ispecite nekoliko minuta, sa obe strane. Kada je gotovo, prelijte sokom od paradajza, pospite mocarelom isečenom na krupnije komade i svežim bosiljkom, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri nekoliko minuta, tek toliko da se sir rastopi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA GUBI ZATO ŠTO POBEĐUJE U KURSKU? Donbas pred padom, Rusi osvojili pet mesta samo u avgustu (MAPA)