UKUSAN I ZDRAV DORUČAK: Zeleni omlet - Obrok po preporuci nutricionista
Keto dijeta već je nekoliko godina jedna od najpopularnijih i kako dovodi do brzog gubitka kilograma ima veliki broj pratilaca.

Foto Shutterstock
Jednostavan i brz keto obrok, idealan za doručak, je kajgana sa spanaćem, koju i nutricionisti preporučuju.
Potrebno je:
- 1/4 glavice crnog luka
- kašika maslaca ili maslinovog ulja
- šaka spanaća
- 3 jajeta
- 50 g svežeg sira
- malo zelenog dela praziluka
- so
- biber
Priprema zelenog omleta:
Na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju propržite naseckan luk na trake. Kada malo omekša, dodajte spanać i samo ga kratko propržite, pa sklonite s ringle. Jaja dobro umutite i njima prelijte luk, pa vratite na šporet da se omlet dopeče. Tek onda pospite sitno iseckanim percima praziluka, solju, biberom i komadićima svežeg sira. Kratko još pecite omlet i servirajte ga odmah, preklopljen ili ne, po želji.
Preporučujemo

SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje
31. 08. 2024. u 07:00

POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)