UKUSAN I ZDRAV DORUČAK: Zeleni omlet - Obrok po preporuci nutricionista

Bojana Jovanović

01. 09. 2024. u 07:00

Keto dijeta već je nekoliko godina jedna od najpopularnijih i kako dovodi do brzog gubitka kilograma ima veliki broj pratilaca.

УКУСАН И ЗДРАВ ДОРУЧАК: Зелени омлет - Оброк по препоруци нутрициониста

Foto Shutterstock

Jednostavan i brz keto obrok, idealan za doručak, je kajgana sa spanaćem, koju i nutricionisti preporučuju.

Potrebno je:

- 1/4 glavice crnog luka
- kašika maslaca ili maslinovog ulja
- šaka spanaća
- 3 jajeta
- 50 g svežeg sira
- malo zelenog dela praziluka
- so
- biber

Priprema zelenog omleta:

Na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju propržite naseckan luk na trake. Kada malo omekša, dodajte spanać i samo ga kratko propržite, pa sklonite s ringle. Jaja dobro umutite i njima prelijte luk, pa vratite na šporet da se omlet dopeče. Tek onda pospite sitno iseckanim percima praziluka, solju, biberom i komadićima svežeg sira. Kratko još pecite omlet i servirajte ga odmah, preklopljen ili ne, po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu