ZA SVE SLADOKUSCE: Recept za burek od jabuka
Pravo iz bakine kuhinje stiže recept za preukusan doručak, užinu ili slatkiš, koji morate da probate.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Gotove kore
- 5 krupnih jabuka
- cimet
- ulje
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljem. Staviti prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru. Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku rendanih jabuka. Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrosite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati. Poprskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni S 40-50 minuta. Iseći dok je vruć i uživati u sjajnom ukusu. (trpeza)
Preporučujemo
UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00
ZDRAVA, A UKUSNA: Pečena bundeva, poslastica koju morate probati
27. 09. 2024. u 07:00
RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: Najlepši hrskavi kolač iz rerne
25. 09. 2024. u 08:00
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)