ZA SVE SLADOKUSCE: Recept za burek od jabuka
Pravo iz bakine kuhinje stiže recept za preukusan doručak, užinu ili slatkiš, koji morate da probate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Gotove kore
- 5 krupnih jabuka
- cimet
- ulje
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljem. Staviti prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru. Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku rendanih jabuka. Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrosite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati. Poprskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni S 40-50 minuta. Iseći dok je vruć i uživati u sjajnom ukusu. (trpeza)
Preporučujemo

UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00

ZDRAVA, A UKUSNA: Pečena bundeva, poslastica koju morate probati
27. 09. 2024. u 07:00

RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: Najlepši hrskavi kolač iz rerne
25. 09. 2024. u 08:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)