DOMAĆI SOK OD CVEKLE: Savršen napitak za detoks koji će preporoditi vaš organizam

Новости онлине

08. 10. 2024. u 13:14

Napravite domaći sok od cvekle koji je odličan za krvnu sliku i celokupno zdravlje. Najčešće se cvekla konzumira i u obliku soka, koji nije posebno popularan među decom, a ako ga pripremite ovako, popiće sve do poslednje kapi.

ДОМАЋИ СОК ОД ЦВЕКЛЕ: Савршен напитак за детокс који ће препородити ваш организам

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 cvekla srednje veličine
  • 1 veća jabuka
  • 2 šargarepe
  • 1 limun
  • malo đumbira
  • 1 kašičica meda

Priprema:

Očistite cveklu, operite je i iseckajte sitno. Očistite jabuku, šargarepu i đumbir, pa i njih takođe naseckajte. Limun dobro operite, pa ga isecite na kriške sa sve korom. Sve stavite u blender, pa dobro sameljite. Ako nemate blender, poslužiće i štapni mikser. Dobićete retku kašu, koju potom treba da prelijete s vodom u zavisnosti od toga koju gustinu želite da postignete. Dodajte vodu postepeno do željene gustine. Ostavite da odstoji poklopljeno preko noći. Sutradan smesu procedite kroz gazu, kako biste dobili čist sok. Zatim zasladite sok medom i mešajte sve dok se on ne otopi. Sipajte ga u čistu staklenu flašu i čuvajte u frižideru.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!