DOMAĆI SOK OD CVEKLE: Savršen napitak za detoks koji će preporoditi vaš organizam
Napravite domaći sok od cvekle koji je odličan za krvnu sliku i celokupno zdravlje. Najčešće se cvekla konzumira i u obliku soka, koji nije posebno popularan među decom, a ako ga pripremite ovako, popiće sve do poslednje kapi.
Sastojci:
- 1 cvekla srednje veličine
- 1 veća jabuka
- 2 šargarepe
- 1 limun
- malo đumbira
- 1 kašičica meda
Priprema:
Očistite cveklu, operite je i iseckajte sitno. Očistite jabuku, šargarepu i đumbir, pa i njih takođe naseckajte. Limun dobro operite, pa ga isecite na kriške sa sve korom. Sve stavite u blender, pa dobro sameljite. Ako nemate blender, poslužiće i štapni mikser. Dobićete retku kašu, koju potom treba da prelijete s vodom u zavisnosti od toga koju gustinu želite da postignete. Dodajte vodu postepeno do željene gustine. Ostavite da odstoji poklopljeno preko noći. Sutradan smesu procedite kroz gazu, kako biste dobili čist sok. Zatim zasladite sok medom i mešajte sve dok se on ne otopi. Sipajte ga u čistu staklenu flašu i čuvajte u frižideru.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00
NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)