RECEPT ZA PIVO OD ĐUMBIRA: Prirodno, veoma ukusno, a zbog svega i lekovito bezalkoholno piće
Pivo od đumbira je među popularnijim primenama ove izuzetno zdrave biljke, đumbir pomaže organizmu da uspostavi odličnu ravnotežu probavnog sistema, samim tim utiče i na dobar imunitet organizma. Možete ga napraviti kod kuće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 1/2 šolje mlevenog ili rendanog đumbira
- oko 1 3/4 šolje vode
- šolja šećera (ili organskog meda kao zamena)
- 1/2 šolje gazirane vode
- nekoliko kapi limunovog soka
- kriške limuna za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte mleveni đumbir i vodu u šerpi. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 10 minuta. Skinite sa vatre i procedite đumbir kroz sitno sito ili gazu u veliku činiju. Dodajte šećer (ili med) u tečnost đumbira i mešajte kašikom dok se ne rastvori. Pustite da se smeša ohladi na sobnu temperaturu. Posle toga umešajte gaziranu vodu i nekoliko kapi limunovog soka. Prebacite pivo od đumbira u čistu, hermetički zatvorenu posudu i ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili dok se ne ohladi. Poslužite sa puno leda i kriški limuna za ukras.
(24sata.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)