JEDNOSTAVNO SE SPREMA, A FENOMENALNOG JE UKUSA: Domaći giros sa mlevenim mesom, savršenstvo za nepca
Savršen i jednostavan domaći giros koji se pravi na potpuno drugačiji način, sa mlevenim mesom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
900 g mešanog mlevenog mesa
5 čenova belog luka, sitno iseckanih
60 g prezle
1 kašika sušenog origana
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
8 komada lepinja, zagrejanih
240 g caciki sosa
3 paradajza, naseckana
1 crveni luk, nasečen na kolutove
1 zelena salata, sitno iseckana
120 g feta sira
Recept za giros:
Dodajte luk i beli luk u blender i veoma sitno iseckate.Stavite u činiju zajedno sa mlevenim mesom, solju, biberom, mrvicama hleba, origanom i kimom. Dobro promešajte i zgnječite meso.
Utisnite mešavinu mesa u tepsiju veličine 23 × 13 cm. Pecite na 162 stepena oko 50-60 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta, a onda, ako vam vreme dozvoljava, stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. (Hlađenje će učiniti meso mnogo lakšim za sečenje.) Nakon toga narežite meso na tanke trake, debljine oko pola centimetra.
Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite kriške mesa u vreli tiganj i pecite samo 1-2 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Servirajte meso u toploj lepinji zajedno sa paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)