JEDNOSTAVNO SE SPREMA, A FENOMENALNOG JE UKUSA: Domaći giros sa mlevenim mesom, savršenstvo za nepca

Novosti online

13. 10. 2024. u 07:00

Savršen i jednostavan domaći giros koji se pravi na potpuno drugačiji način, sa mlevenim mesom.

ЈЕДНОСТАВНО СЕ СПРЕМА, А ФЕНОМЕНАЛНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи гирос са млевеним месом, савршенство за непца

Foto: Shutterstock

Sastojci:

900 g mešanog mlevenog mesa

1 mali luk
5 čenova belog luka, sitno iseckanih
60 g prezle
1 kašika sušenog origana
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
8 komada lepinja, zagrejanih
240 g caciki sosa
3 paradajza, naseckana
1 crveni luk, nasečen na kolutove
1 zelena salata, sitno iseckana
120 g feta sira

Recept za giros:

Dodajte luk i beli luk u blender i veoma sitno iseckate.Stavite u činiju zajedno sa mlevenim mesom, solju, biberom, mrvicama hleba, origanom i kimom. Dobro promešajte i zgnječite meso.

Utisnite mešavinu mesa u tepsiju veličine 23 × 13 cm. Pecite na 162 stepena oko 50-60 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta, a onda, ako vam vreme dozvoljava, stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. (Hlađenje će učiniti meso mnogo lakšim za sečenje.) Nakon toga narežite meso na tanke trake, debljine oko pola centimetra.

Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite kriške mesa u vreli tiganj i pecite samo 1-2 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Servirajte meso u toploj lepinji zajedno sa paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Gledao je Đokovića, nije uspeo da se sakrije, evo o kome se radi (FOTO)