JEDNOSTAVNO SE SPREMA, A FENOMENALNOG JE UKUSA: Domaći giros sa mlevenim mesom, savršenstvo za nepca
Savršen i jednostavan domaći giros koji se pravi na potpuno drugačiji način, sa mlevenim mesom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
900 g mešanog mlevenog mesa
5 čenova belog luka, sitno iseckanih
60 g prezle
1 kašika sušenog origana
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
8 komada lepinja, zagrejanih
240 g caciki sosa
3 paradajza, naseckana
1 crveni luk, nasečen na kolutove
1 zelena salata, sitno iseckana
120 g feta sira
Recept za giros:
Dodajte luk i beli luk u blender i veoma sitno iseckate.Stavite u činiju zajedno sa mlevenim mesom, solju, biberom, mrvicama hleba, origanom i kimom. Dobro promešajte i zgnječite meso.
Utisnite mešavinu mesa u tepsiju veličine 23 × 13 cm. Pecite na 162 stepena oko 50-60 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta, a onda, ako vam vreme dozvoljava, stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. (Hlađenje će učiniti meso mnogo lakšim za sečenje.) Nakon toga narežite meso na tanke trake, debljine oko pola centimetra.
Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite kriške mesa u vreli tiganj i pecite samo 1-2 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Servirajte meso u toploj lepinji zajedno sa paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)