SOS OD PUTERA I BELOG VINA: Francuski umak koji će ulepšati svako jelo, a pravi se za 15 minuta
Francuski sos od putera je idealan ako je na meniju riba ili meso. Pravi se od 5 sastojaka i nije potrebno više od pola sata.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 šolje belog vina
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašičice crnog luka
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 120 g neslanog putera
Priprema:
U tiganj sipajte belo vino, limunv sok, sitno seckan crni luk i pavlaku za kuvanje. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, pa je smanjite i kuvajte dok tečnost malo ne ispari. Postepeno dodajte sekcan puter i mešajte dok se ne istopi. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz povremeno mešanje. Malo pobiberite i na kraju umak pospite seckanim vlašcem, ako želite.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNjA: Proveren recept sa kojim nema greške
03. 10. 2024. u 10:30

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)