PRAVO JESENJE PIĆE - LIKER OD KESTENA: Sladak aperitiv uz kafu ili pred večeru, osvaja čula
Dolaskom jeseni na svakom koraku miriše kestenje.
Od njega možete da spremate najrazličitije poslastice, ali isto tako i liker. Liker od kestena možete da služite i na slavi ili za praznike.
Sastojci:
- 700 ml konjaka
- 700 g kestena
- 350 ml vode
- 350 g šećera
Priprema:
Kesten skuvajte i oljuštite. Podelite ih na dva dela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i sipajte konjak, pa ostavite da se mariniraju. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte drugu polovinu kestena i ostavite da ključaju 5 minuta. Procedite ih i izblendirajte. Vodu ne bacajte, nego u nju sipajte šećer i promešajte. Dodajte kesten pire i opet promešajte. Ostavite da se smesa ohladi. Dodajte pire u teglu sa kestenom i konjakom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 40 dana. Procedite tečnost, pa sipajte u sterilisnu flašu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
19. 09. 2024. u 15:22
SOK OD GROŽĐA: Jača imunitet, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
18. 09. 2024. u 08:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)