HRSKAVI BRUSKETI GOTOVI ZA 10 MINUTA: Iskoristite stari hleb na najbolji način
Ako tragate za receptom koji će vam pomoći da za kratko vreme imate odličan obrok na trpezi, onda probajte sa brusketima.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- stari hleb isečen na kriške
- 3-4 paradajza
- 1 mladi luk
- feta-sir
- so
- maslinovo ulje
- origano
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema:
Operite paradajz, pa ga isecite na kockice i ubacite u činiju.
Očistite i operite mladi luk i isecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom. Dodajte mešavini sir i promešajte. Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta. Sve to lepo promešajte. Stari hleb isecite na kriške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hleba, pa pospite origano preko. Ubacite samo hleb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta. Izvadite ga i preko svakog dodajte po kašiku mešavine.
(Ona)
Preporučujemo
RECEPT ZA TRADICIONALNI TOPLI DORUČAK: Napravite najbolji kačamak
27. 11. 2024. u 07:00
ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa
22. 11. 2024. u 18:49
DA LI STE PROBALI GOZLEME: Ovo je drugi naziv za preukusne turske palačinke
22. 11. 2024. u 11:49
CELA AMERIKA I EVROPA NA NIŠANU: Šta je najnovija ruska raketa "burevestnik", od koje strepi čitav svet?
"BUREVESTNIK" je krstareća raketa na nuklearni pogon sa neograničenim dometom, rekao je danas vojni stručnjak Jurij Knutov za RT.
26. 10. 2025. u 16:43
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)