POSNE LAZANJE: Skoro su iste kao i mrsne, recept koji ne treba preskočiti

Новости онлине

10. 12. 2024. u 07:00

Ukusi su gotovo identični, što samo znači da ćete još slasnije pojesti svako parče ovog jela. Spremite se za recept koji će vam ulepšati post.

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Скоро су исте као и мрсне, рецепт који не треба прескочити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • posni listovi lazanje 
  • srednja glavica crnog luka
  • 2 šolje paradajz-sosa ili soka
  • 2-3 čena belog luka
  • 250-300 g pečuraka
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
  • brašno

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite sa iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke.

Kada se izdinsta, dodajete sos od paradajza i mešajte.

Kada se zgusne, sklonite sa vatre.

Na tihoj vatri u tiganj sipajte brašno i dodajte malo vode i začina. Kada napravite bešamel sos, sklonite sa vatre.

Listove lazanje prelijte ključavom vodom i ostavite na jedan minut da se opuste.

Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte dva do tri lista lazanja.

Prelijte sosom od paradajza, pa bešamel-sosom.

Stavite još jedan red listova, pa ponovite postupak.

Slobodno ostatke soseva prelijte preko poslednjeg reda lazanja.

Stavite lazanje da se peku na 200 stepeni 30 minuta.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro