ČUVENI BELGIJSKI VAFLI SA RUMOM: Neodoljiv praznični kolač koji donosi sreću u Novoj godini
Belgijski vafli sa rumom su idealan novogodišnji desert sa kojim ćete da prizovete sreću i slatke trenutke.

Foto: SuperRecepti RS
Sastojci:
- 250 g putera
- 2 srednja jajeta
- 475 g finog šećera
- ⅛ kašičice soli
- 2 kašike ruma
- 500 g brašna
Priprema:
Kako biste napravili ove vafle, rastopite puter u malom loncu na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, solju i rumom, pa dodajte otopljeni puter i dobro sjedinite. Prosejte brašno i zamesite glatko testo. Prebacite testo u hermetički zatvorenu posudu i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu (ne u frižideru).
Sledećeg dana izmerite po 20 g testa i oblikujte ih u loptice veličine 2 cm, u zavisnosti od oblika koji želite da postignete. Zagrejte aparat za vafle i pecite svaki vafl (kuglicu) 2-3 minuta, ili dok ne dobiju tamnozlatnu boju. Nema potrebe da podmazujete aparat, jer se testo ne lepi. Kada se ohlade, čuvajte vafle u hermetički zatvorenoj posudi do tri nedelje.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)