ČUVENI BELGIJSKI VAFLI SA RUMOM: Neodoljiv praznični kolač koji donosi sreću u Novoj godini

Новости онлине

26. 12. 2024. u 13:00

Belgijski vafli sa rumom su idealan novogodišnji desert sa kojim ćete da prizovete sreću i slatke trenutke.

ЧУВЕНИ БЕЛГИЈСКИ ВАФЛИ СА РУМОМ: Неодољив празнични колач који доноси срећу у Новој години

Foto: SuperRecepti RS

Sastojci:

  • 250 g putera
  • 2 srednja jajeta
  • 475 g finog šećera
  • ⅛ kašičice soli
  • 2 kašike ruma
  • 500 g brašna

Priprema:

Kako biste napravili ove vafle, rastopite puter u malom loncu na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, solju i rumom, pa dodajte otopljeni puter i dobro sjedinite. Prosejte brašno i zamesite glatko testo. Prebacite testo u hermetički zatvorenu posudu i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu (ne u frižideru).

Sledećeg dana izmerite po 20 g testa i oblikujte ih u loptice veličine 2 cm, u zavisnosti od oblika koji želite da postignete. Zagrejte aparat za vafle i pecite svaki vafl (kuglicu) 2-3 minuta, ili dok ne dobiju tamnozlatnu boju. Nema potrebe da podmazujete aparat, jer se testo ne lepi. Kada se ohlade, čuvajte vafle u hermetički zatvorenoj posudi do tri nedelje.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSKA VOJSKA NEĆE STATI: Tramp neće moći da okonča ukrajinski sukob, smatra profesor Miršajmer