ISKORISTITE OSTATKE HRANE OD BOŽIĆA: Ne bacajte ništa, evo kako da napravite ukusne obroke
Pripremite skroz nova jela od ostataka hrane od Božića.

Foto: Shutterstock
Salate
Ostatke mesa je najbolje iskoristiti u nekoj salati. Dodajte skuvanu žitaricu i povrće i dobićete kompletan obrok koji će vas zasititi. Salate od mesa i testenine uvek su fine, a možete im dodati neki začin ili npr. dresing od pavlake.
Palačinke
Jedan od super načina da iskoristite ostatke mesa su i punjene palačinke. Možete takođe iskoristiti ostatak namirnica poput šunke ili sira, usitniti meso i složiti ukusno punjenje za pohovane palačinke.
Slana pita
Treća ideja takođe vam daje mogućnost da iskoristite neke druge ostatke hrane i dodate povrće. Osnovni recept za slanu pitu napravite po izboru, a nadev možete složiti od omiljenih namirnica.
Složenac
Zapečeno u rerni s povrćem, meso će biti ukusno kao da nije stajalo par dana u frižideru. Na vrh narendajte sir koji će se rastopiti i dati sasvim nov ukus mesu.
Tortilje
Meso iseckajte, prethodno propržite malo luka pa dodajte npr. kukuruz i pasulj i pustite da se stvori fini sos. Punjenje će biti ukusno, a tortilje zagrejte na tiganju pre posluživanja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEODOLjIVO UKUSAN POČETAK DANA: Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
08. 01. 2025. u 07:00

RECEPT ZA ČUVENU ROZEN TORTU: Poslastica koja odoleva vremenu - SAvršen slatkiš za Badnje veče
05. 01. 2025. u 15:00Novosti online

EVO KAKO TREBA DA IZGLEDA TRPEZA ZA BOŽIĆ: Stari običaj je da se na stolu nađe ovih 7 jela
06. 01. 2025. u 12:00Novosti online

PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

TRAMP IMA NOVI SPORAZUM ZA ZELENSKOG Ukrajinci zgroženi: "Ovo je pljačka"
SJEDINjENE Američke Države guraju sveobuhvatan novi sporazum kojim žele da preuzmu kontrolu nad ključnim ukrajinskim rudnim i energetskim resursima, ne nudeći zauzvrat nikakve bezbednosne garancije Kijevu – što predstavlja značajnu eskalaciju u odnosu na prethodne zahteve.
29. 03. 2025. u 15:29

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MILICA BEZ POSLA: Tragačica dobila otkaz, završila na Birou za zapošljavanje - kao tehnološki višak! Od tada nije našla novi
JOKANOVIĆEVA se nalazi na Birou za zapošljavanje, a ovu temu javno je pokrenula voditeljka RTS-a Tanja Peternek Aleksić.
28. 03. 2025. u 15:24
Komentari (0)