PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.

Foto: Shutterstock
Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje. Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 12 većih šampinjona
- 100 g krem sira
- 50 g pavlake
- 50 g narendanog kačkavalja
- 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
- Peršun (sitno seckan)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte. Zagrejte rernu na 200 °C. Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.
Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.
Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju.
(trpeza)
Preporučujemo

SLANE KUGLICE SA ČVARCIMA: Savršeno predjelo za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RUSKA SALATA: Omiljeni zimski recept, savršen i za praznične, ali i svakodnevne trpeze
15. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Imaju mesečnu platu 109.050$, a SIROTINjA su! Sve im pojede kirija
IMA i takvih slučajeva...
10. 09. 2025. u 09:24
Komentari (0)