UKUSNE I SOČNE: Ćufte od sardina u paradajz sosu
UKOLIKO imate konzervu sardina napravite ove ćufte u paradajz sosu, biće pravi specijalitet.
![УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу](/data/images/2025-02-08/571132_shutterstock-2456224995_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za ćufte:
240 g (2 konzerve sardina u ulju)
35 g mrvica hleba
2 jajeta
40 g seckanog luka
1 čen belog luka, sitno narendan
2 kašike seckanog peršuna
morska so i crni biber
Za paradajz sos:
3 čena belog luka, grubo iseckana
1 kašičica slatke španske paprike
1/2 kašičice ljute paprike
450 g paradajz sosa
morska so i crni biber
seckani peršun za ukras
Trik za otvaranje konzerve bez otvarača!
Ako nemate otvarač za konzerve samo uzmite kašiku i pritiskajte njenom ivicom otvor. Možete i da lupate po ivici. Kada se konzerva otvori, podvucite kašiku i ispod poklopca i nastavite da otvarate.
![](/data/images/2023-10-13/408557_tomato-2823824-640_f.jpg?1739045487)
Foto Pixabay free images
Recept za ćufte od sardina u paradajz sosu:
Za ove ćufte ocedite sardine i prebacite ih u činiju, pa varjačom izlomite na male komade. Sipajte mrvice hleba preko sardina, razbijte jaja, dodajte seckani crni luk, rendani beli luk i seckani peršun, zatim začinite morskom solju i crnim biberom i izmešajte sve zajedno. Gnječite dok ne dobijete strukturu poput paste.
Da biste oblikovali ćufte, uzmite kašiku smese i stisnite je u rukama, tako da se sastojci dobro povežu, pa formirajte u obliku loptice za golf. Ako vidite da vam je smesa previše suva dodajte malo umućenog jajeta, ako je previše vlažna dodajte još mrvica hleba.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i sipajte ulje iz konzerve sardina. Posle par minuta dodajte ćufte od sardine, sve u jednom sloju, pržite 8 do 10 minuta, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
U istom tiganju na istoj vatri pržite seckani beli luk, neprestano mešajući, posle 30 do 45 sekundi dodati slatku dimljenu papriku i ljutu dimljenu papriku, brzo izmešajte, pa dodajte paradajz sos iz konzerve i začinite morskom solju i crnim biberom. Promešajte i dinstajte nekoliko minuta.
Nakon 5 minuta ubacite ćufte nazad u tiganj, sve u jednom sloju, zatim lagano okrenite svaku, tako da bude potpuno obložena sosom i dinstajte još 2 do 3 minuta ili dok se ćufte ne zagreju. Prebacite paradajz sos u posudu za serviranje, prelijte ćufte i pospite seckanim svežim peršunom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte zapečene sa kačkavaljem.
BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije](/data/images/2025-01-23/566139_shutterstock-4858495_t.jpg?time=1737776881)
OKREPLjUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
25. 01. 2025. u 11:00Novosti online
![RECEPT ZA SVETOSAVSKE PERECE: Običaj je da se ovo jelo pravi za Savidan RECEPT ZA SVETOSAVSKE PERECE: Običaj je da se ovo jelo pravi za Savidan](/data/images/2024-07-15/507082_shutterstock-perece_t.jpg?time=1737853841)
RECEPT ZA SVETOSAVSKE PERECE: Običaj je da se ovo jelo pravi za Savidan
26. 01. 2025. u 13:00Novosti online
![SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno](/data/images/2025-01-23/566168_shutterstock-2314382155_t.jpg?time=1737853747)
SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNjI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
26. 01. 2025. u 09:00Novosti online
![PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom](/data/images/2024-09-25/530341_pecurke-punjene-sirom_t.jpg?time=1737944396)
PUNjENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
27. 01. 2025. u 11:00Novosti online
![KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje (VIDEO) KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje (VIDEO)](/data/images/2025-02-10/571461_mixcollage-10-feb-2025-12-40-pm-4281_kf.jpg?time=1739187788)
KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje (VIDEO)
KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje
10. 02. 2025. u 12:41
![LUDILO, MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine LUDILO, MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine](/data/images/2024-12-20/556564_shutterstock-2318800341_kf.jpg?time=1739101630)
''LUDILO'', MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine
MILIJARDER i šef Ministarstva za državnu efikasnost (DOGE) podelio je na svom nalogu na društvenoj mreži ''Iks'' istinu o NVO organizaciji koja je u medijskom smislu odigrala ključnu ulogu u obojenim revolucijama u zemljama širom sveta, uključujući i Srbiju. On je podelio objavu korisnika društvene mreže ''Iks'' KanekaoTheGreat u kojem jasno stoji kako su ove organizacije trošile novac za rušenje vlada.
09. 02. 2025. u 11:48
![Karla del Ponte ZABRANILA seriju sa Glogijem: Šta je smetalo Haškoj tužiteljki Karla del Ponte ZABRANILA seriju sa Glogijem: Šta je smetalo Haškoj tužiteljki](/data/images/2025-02-09/571303_117743-glogi-karla-ig_kf.jpg?time=1739119812)
Karla del Ponte ZABRANILA seriju sa Glogijem: Šta je smetalo Haškoj tužiteljki
NEBOJŠA Glogovac preminuo je na današnji dan 2018. godine, a jednu od mnogih maestralnih uloga tokom svoje bogate karijere ostvario je i u seriji "Moj rođak sa sela".
09. 02. 2025. u 17:50
Komentari (0)