NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Zdrav namaz od semenki suncokreta
Zbog kombinacije začinskog bilja, belog luka i nutritivnog kvasca ovaj namaz podseća na krem-sir s aromatičnim biljem.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g oljuštenih suncokretovih semenki
- 2 čena belog luka
- 40-50 ml biljnog mleka ili vode
- 2 kašičice nutritivnog kvasca (ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane)
- 4 grančice timjana
- 2-3 listića ruzmarina
- 2-3 grančica mirođije
- so
Priprema:
Operite i potopite suncokretove semenke preko noći ili najmanje na 6 sati. Ubacite semenke u blender, dodajte mleko, so, sitno naseckan beli luk i nutritivni kvasac. Sve usitnite i na kraju dodajte sitno naseckano začinsko bilje. Služite kao predjelo, namaz na hleb ili tortilje.
(trpeza)
Preporučujemo

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
18. 02. 2025. u 20:31Jovana Vasić

KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog
21. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? Ljudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"OD TUGE POSLE SMRTI MUŽA DOBILA SAM RAK" Teška sudbina naše istaknute glumice
ĐURĐIJA Cvetić, istaknuta srpska glumica, suočila se s teškim životnim udarcima koji su ostavili duboke tragove. Uprkos svemu, zadržala je dostojanstvo i snagu, zbog čega su je mnogi smatrali heroinom srpske glumačke scene.
25. 05. 2025. u 13:31
Komentari (0)