POHOVANI CELER: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze
Na porodičnim trpezama sve je češći pohovani celer, obično kao prilog uz neko drugo povrće ili pak meso. S obzirom na to da je veoma zdrav, nije naodmat da se nađe i na vašem jelovniku. Pohuje se koren celera, a stabljiku sa listovima takođe možete da sačuvate jer je veoma bogata vlaknima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veći koren celera ili dva manja
- 2 jajeta
- prezle
- brašno
- origano
- so
Priprema:
Koren celera oljuštite i isecite da na kolutove debljine oko pola centimetra.
U posoljenu proključalu vodu stavite celer i kuvajte oko dva-tri minuta.
Ocedite celer, pa da umačite u umućena jaja začinjena solju i origanom, pa u brašno, te u prezle.
Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu boju, te vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Poslužite uz grčku jogurt ili omiljene soseve, a može biti i kao prilog mesu i drugom povrću.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POHOVANI HOT DOG SA SIROM: Jelo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj
28. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

VEČERA OD 4 SASTOJAKA: Ima izvanredan ukus i dugo će vas držati sitim
27. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ZA DANAŠNjI RUČAK PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Kebab, turski specijalitet koji će vas oduševiti (VIDEO)
28. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RECEPT ZA BUJURDI: Grčki specijalitet koji može odlično da posluži kao doručak, meze ili dodatak ručku (VIDEO)
20. 02. 2025. u 13:59Jovana Vasić

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)