POHOVANI CELER: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze
Na porodičnim trpezama sve je češći pohovani celer, obično kao prilog uz neko drugo povrće ili pak meso. S obzirom na to da je veoma zdrav, nije naodmat da se nađe i na vašem jelovniku. Pohuje se koren celera, a stabljiku sa listovima takođe možete da sačuvate jer je veoma bogata vlaknima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veći koren celera ili dva manja
- 2 jajeta
- prezle
- brašno
- origano
- so
Priprema:
Koren celera oljuštite i isecite da na kolutove debljine oko pola centimetra.
U posoljenu proključalu vodu stavite celer i kuvajte oko dva-tri minuta.
Ocedite celer, pa da umačite u umućena jaja začinjena solju i origanom, pa u brašno, te u prezle.
Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu boju, te vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Poslužite uz grčku jogurt ili omiljene soseve, a može biti i kao prilog mesu i drugom povrću.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POHOVANI HOT DOG SA SIROM: Jelo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj
28. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

VEČERA OD 4 SASTOJAKA: Ima izvanredan ukus i dugo će vas držati sitim
27. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ZA DANAŠNjI RUČAK PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Kebab, turski specijalitet koji će vas oduševiti (VIDEO)
28. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RECEPT ZA BUJURDI: Grčki specijalitet koji može odlično da posluži kao doručak, meze ili dodatak ručku (VIDEO)
20. 02. 2025. u 13:59Jovana Vasić

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)