ČOKOLADNI DESERT, BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Sa samo 5 sastojaka i 10 minuta vremena imaćete zdravu užinu
Ovaj zdravi desert ne samo da se pravi brzo i lako, već je idealna kao užina koja instant diže energiju, a ukusniji je od svake energetske pločice koju možete kupiti u radnji.

Foto: Printskrin Facebook
Sastojci:
- 160 gr ovsenih pahuljica
- 120 gr putera od kikirikija
- 80 ml javorovog sirupa
- 1 kašičica istopljenog kokosovog ulja
- 100 gr crne čokolade
Priprema:
Sve sastojke sjediniti u blenderu i rasporediti u kalupu ili manjem plehu na papiru za pečenje, pa ostaviti da odstoji u frižideru.
Čokoladu otopiti na pari sa 3 kašičice putera od kikirikija i preliti preko ohlađene smese. Preko možete poprskati sa kikirikijem, celim ili iseckanim, a zatim vratiti u frižider da se hladi. Kada se ohladi iseći na štapiće ili kockice. Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

UŠTIPCI OD JABUKE, JAJA I JOGURTA: Najsočniji desert koji se sprema za 10 minuta (VIDEO)
22. 01. 2025. u 15:30Novosti online

TIRAMISU S KESTENOM: Isprobajte jesenju verziju omiljenog kremastog deserta
26. 11. 2024. u 11:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)