TRIK ZA NAJUKUSNIJU PRŽENU RIBU: Spremljena na ovaj način biće veoma ukusna i manje masna
Trik za savršeno prženu ribu krije se u specijalnoj mešavini ulja, koju možete da napravite kod kuće.

Foto: Shutterstock
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mešavinu ulja. Treba da pomešate 80 odsto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 odsto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.
Pravljenje mešavine je jednostavno. Napunite veliku bocu za ulje sa 80 odsto uljem sa visokom tačkom dimljenja, poput ulja repice, a zatim ga do kraja napunite uljem sa visokim sadržajem masti, kao što su maslinovo, palmino ili kokosovo ulje. Pošto je nivo viskoziteta ulja isti u svim delovima, mešavina se nikada ne odvaja. Bićete oduševljeni.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVET SLAVNOG KUVARA: Džejmi Oliver otkrio kako da vam ulje ne prska iz tiganja
26. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

7 SAVETA DA VAM MESO BUDE SOČNO: Uz ove sugestije svako meso koje budete pripremali biće savršeno sočno i meko
22. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

NEMATE ULjA KOD KUĆE, NEMA PROBLEMA: Ove namirnice mogu da zamene zejtin u pripremi hrane
10. 02. 2025. u 16:00Novosti online

TRIK ZLATA VREDAN: Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta
26. 12. 2024. u 15:30Novosti online

VELIKA BITKA ZA SUDžU: Ruski specijalci iznenadili Ukrajince, iskaču iz gasovoda (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je danas pokrenula napad na grad Sudžu u okviru velike ofanzive sa ciljem potiskivanja ukrajinskih snaga iz zapadnog dela ruske Kurske oblasti, objavili su proruski vojni blogeri.
09. 03. 2025. u 12:27

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

"SVI ME PITAJU KAKO SE ZOVAM SANjA I NOSIM HIDžAB" Nikad ne kaže da je promenila veru, iako je rođena u pravoslavnoj porodici
SANjA Domuz Sadiković sa ponosom nosi hidžab, smatrajući ga svojom ispunjenom obavezom. Islam je, kako kaže, prihvatila jer se u njemu pronašla, ne smatrajući da je promenila veru, već da je tek tada stekla svoju prvu istinsku duhovnu pripadnost.
09. 03. 2025. u 10:41
Komentari (0)