TRIK ZA NAJUKUSNIJU PRŽENU RIBU: Spremljena na ovaj način biće veoma ukusna i manje masna
Trik za savršeno prženu ribu krije se u specijalnoj mešavini ulja, koju možete da napravite kod kuće.

Foto: Shutterstock
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mešavinu ulja. Treba da pomešate 80 odsto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 odsto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.
Pravljenje mešavine je jednostavno. Napunite veliku bocu za ulje sa 80 odsto uljem sa visokom tačkom dimljenja, poput ulja repice, a zatim ga do kraja napunite uljem sa visokim sadržajem masti, kao što su maslinovo, palmino ili kokosovo ulje. Pošto je nivo viskoziteta ulja isti u svim delovima, mešavina se nikada ne odvaja. Bićete oduševljeni.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVET SLAVNOG KUVARA: Džejmi Oliver otkrio kako da vam ulje ne prska iz tiganja
26. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

7 SAVETA DA VAM MESO BUDE SOČNO: Uz ove sugestije svako meso koje budete pripremali biće savršeno sočno i meko
22. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

NEMATE ULjA KOD KUĆE, NEMA PROBLEMA: Ove namirnice mogu da zamene zejtin u pripremi hrane
10. 02. 2025. u 16:00Novosti online

TRIK ZLATA VREDAN: Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta
26. 12. 2024. u 15:30Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)