POHOVANE PALAČINKE SA MLEVENIM MESOM I POVRĆEM: Spolja hrskave, a unutra sočne, probajte ih uz ove sastojke i nećete pogrešiti

Новости онлине

19. 03. 2025. u 15:00

Pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem su jak i izdašan obrok za svaki dan.

ПОХОВАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПОВРЋЕМ: Споља хрскаве, а унутра сочне, пробајте их уз ове састојке и нећете погрешити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 50 ml mineralne vode
  • 175 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za prženje

Za punjenje:

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 1 mala šargarepa, narendana
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika ulja
  • so i biber po ukusu
  • seckani peršun

Za prženje:

  • 2 jajeta
  • 200 g prezle
  • ulje za prženje

Priprema:

Da biste napravili palačinke, pomešajte jaja sa solju u činiji, dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte mleko i brašno i ponovo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite palačinke u tiganju podmazanom sa malo ulja, sa obe strane, dok ne postanu zlatne. Odložite ih naslagane jednu na drugu.

Za fil propržite luk u tiganju na ulju dok ne postane providan. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 2-3 minuta. Dodajte zatim mleveno meso i dobro promešajte sa lukom i šargarepom u tiganju. Pržite dok meso ne porumeni. Dodajte paradajz pastu, snažno mešajući sastojke i ostavite da se kuvaju zajedno oko 10-15 minuta.

Posolite i pobiberite po ukusu, a na kraju dodajte seckani peršun. Na svaku palačinku stavite izdašnu količinu fila i umotajte palačinke. Svaku palačinku umočite u razmućeno jaje, a zatim u prezle, pazeći da budu dobro premazane. U dubokom tiganju zagrejte dovoljno ulja i pržite palačinke sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN RECIKLAŽE 2025: Otpad nije smeće, već vredan resurs