POHOVANE PALAČINKE SA MLEVENIM MESOM I POVRĆEM: Spolja hrskave, a unutra sočne, probajte ih uz ove sastojke i nećete pogrešiti
Pohovane palačinke sa mlevenim mesom i povrćem su jak i izdašan obrok za svaki dan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 50 ml mineralne vode
- 175 g brašna
- 1 prstohvat soli
- ulje za prženje
Za punjenje:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 1 mala šargarepa, narendana
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika ulja
- so i biber po ukusu
- seckani peršun
Za prženje:
- 2 jajeta
- 200 g prezle
- ulje za prženje
Priprema:
Da biste napravili palačinke, pomešajte jaja sa solju u činiji, dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte mleko i brašno i ponovo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pecite palačinke u tiganju podmazanom sa malo ulja, sa obe strane, dok ne postanu zlatne. Odložite ih naslagane jednu na drugu.
Za fil propržite luk u tiganju na ulju dok ne postane providan. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 2-3 minuta. Dodajte zatim mleveno meso i dobro promešajte sa lukom i šargarepom u tiganju. Pržite dok meso ne porumeni. Dodajte paradajz pastu, snažno mešajući sastojke i ostavite da se kuvaju zajedno oko 10-15 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, a na kraju dodajte seckani peršun. Na svaku palačinku stavite izdašnu količinu fila i umotajte palačinke. Svaku palačinku umočite u razmućeno jaje, a zatim u prezle, pazeći da budu dobro premazane. U dubokom tiganju zagrejte dovoljno ulja i pržite palačinke sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PALAČINKE IZ RERNE KOJE MORATE DA PROBATE: Prave se brže i lakše od običnih, a još su ukusnije
24. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

LAZANjE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
24. 01. 2025. u 13:00Novosti online

JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online

PALAČINKE SUZET: Recept za otmenu poslasticu koja je na meniju i u najprestižnijim restoranima
28. 12. 2024. u 13:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)