MAĐARSKE PRŽENICE: Savršen način da započnete dan ukusnim doručkom, a jedan sastojak ih čini još lepšim
Prženice su doručak na kojem smo svi odrasli, a evo kako ih Mađari prave. Dodaju jedan sastojak koji ih čini još ukusnijim od klasičnih prženica.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10 kriški hleba
- 100 g topljenog sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
U veću činiju prvo sipajte mleko, a u drugoj posebno umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, dok ćete u četvrtoj sipati rendani kačkavalj. Kriške hleba prvo umočite u mleko, ocedite koliko može, pa stavite na nju rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, tako da napravite sendvič.
Tako napravljene prženice potom umočite u brašno, pa u umućena jaja i pržite na dobro ugrejanom ulju. Pržite sa obe strane dok prženice ne dobiju zlatnu boju. Kada budu gotove, izvadite ih i stavite na ubrus kako bi pokupile masnoću. Poslužite iz šolju jogurta i nečim suhomesnatim.
(ona)
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00
PITA SA SIROM I ŠUNKOM IZ TIGANjA: Sprema se očas posla, a uživa u svakom zalogaju
14. 03. 2025. u 07:00
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)