SAVRŠEN RECEPT ZA NAJBRŽE MAFINE: Ukusni i slatki, bilo kao dezert ili zdrava užina
Mafini su poslastica koja predstavljaju pravi užitak, a ono što ih čini posebno privlačnim je njihova jednostavnost i mogućnost da ih prilagodite svom ukusu, a da uvek ispadnu veoma ukusni.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 velike zrele banane
- 2 velika jaja
- 180 g ovsenih pahuljica
- 50 ml ulja
- 60 ml javorovog sirupa (ili meda)
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- ¼ kašičice soli
Priprema:
Zagrejati na 180 stepeni. Izgnječite banane i napravite pire. Stavite sve sastojke u blender. Sve dobro mešajte minut-dva dok se ne formira glatko testo. Podeliti testo u kalupe za mafine. Navedena količina treba da budu dovoljne za 10 mafina. Pecite oko 25 do 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine mafina. Izvadite ih iz kalupa i ostavite da se malo ohlade. Poslužite toplo uz dodatak svežeg voća ili prelivom po želji.
(trpeza)
Preporučujemo

MAFINI SA CRNOM ČOKOLADOM I KUPINAMA: Brza i ukusna poslastica
22. 03. 2025. u 12:00

JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)