SAVRŠEN RECEPT ZA NAJBRŽE MAFINE: Ukusni i slatki, bilo kao dezert ili zdrava užina

Jovana Vasić

31. 03. 2025. u 11:30

Mafini su poslastica koja predstavljaju pravi užitak, a ono što ih čini posebno privlačnim je njihova jednostavnost i mogućnost da ih prilagodite svom ukusu, a da uvek ispadnu veoma ukusni.

САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА НАЈБРЖЕ МАФИНЕ: Укусни и слатки, било као дезерт или здрава ужина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 velike zrele banane
  • 2 velika jaja
  • 180 g ovsenih pahuljica
  • 50 ml ulja
  • 60 ml javorovog sirupa (ili meda)
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • ¼ kašičice soli

Priprema:

Zagrejati na 180 stepeni. Izgnječite banane i napravite pire. Stavite sve sastojke u blender. Sve dobro mešajte minut-dva dok se ne formira glatko testo. Podeliti testo u kalupe za mafine. Navedena količina treba da budu dovoljne za 10 mafina. Pecite oko 25 do 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine mafina. Izvadite ih iz kalupa i ostavite da se malo ohlade. Poslužite toplo uz dodatak svežeg voća ili prelivom po želji.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!