POSNE LAZANJE: Jelo koje svi vole

Новости онлине

01. 04. 2025. u 14:30

Jednostavno, zdravo i ukusno - ove lazanje su primer savršeno ukomponovanih namirnica koje daju nestvaran ukus.

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Јело које сви воле

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Posne kore za lazanje 250 g
  • Paradajz sos 500 g
  • Tikvica 1 veća
  • Šargarepa 1 veća
  • Pasulj 1 konzerva
  • Sveži spanać 200 g
  • Biljni sir 200 g
  • Beli luk 2 čena
  • Suvi origano 1 kašičica
  • Suvi bosiljak 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje po potrebi

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan beli luk, dodajte izrendane tikvice i šargarepu. Kratko propržite dok povrće malo ne omekša. Dodajte oceđen pasulj i iseckan spanać. Kuvajte dok spanać ne omekša. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom.

Uključite rernu na 200°C da se zagreje. U tepsiju stavite malo paradajz sosa na dno, pa dodajte prvi sloj kora. Preko kora stavite deo pripremljenog povrća sa pasuljem, pa prelijte paradajz sosom. Nastavite sa ređanjem dok ne potrošite sastojke, završavajući sa slojem kora premazanim paradajz sosom.

Ako koristite biljni sir, pospite ga po vrhu poslednjeg sloja kora. Pokrijte tepsiju folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 25-30 minuta. Pred kraj pečenja, skinite foliju i vratite u rernu na dodatnih 5-10 minuta da se lazanja lepo zapeče. Izvadite lazanje iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja kako bi se lakše servirala.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAKON ŠPANIJE, NESTANAK STRUJE I U ENGLESKOJ: U Londonu haos, usledila hitna evakuacija (FOTO/VIDEO)