POSNE LAZANJE: Jelo koje svi vole
Jednostavno, zdravo i ukusno - ove lazanje su primer savršeno ukomponovanih namirnica koje daju nestvaran ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Posne kore za lazanje 250 g
- Paradajz sos 500 g
- Tikvica 1 veća
- Šargarepa 1 veća
- Pasulj 1 konzerva
- Sveži spanać 200 g
- Biljni sir 200 g
- Beli luk 2 čena
- Suvi origano 1 kašičica
- Suvi bosiljak 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan beli luk, dodajte izrendane tikvice i šargarepu. Kratko propržite dok povrće malo ne omekša. Dodajte oceđen pasulj i iseckan spanać. Kuvajte dok spanać ne omekša. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom.
Uključite rernu na 200°C da se zagreje. U tepsiju stavite malo paradajz sosa na dno, pa dodajte prvi sloj kora. Preko kora stavite deo pripremljenog povrća sa pasuljem, pa prelijte paradajz sosom. Nastavite sa ređanjem dok ne potrošite sastojke, završavajući sa slojem kora premazanim paradajz sosom.
Ako koristite biljni sir, pospite ga po vrhu poslednjeg sloja kora. Pokrijte tepsiju folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 25-30 minuta. Pred kraj pečenja, skinite foliju i vratite u rernu na dodatnih 5-10 minuta da se lazanja lepo zapeče. Izvadite lazanje iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja kako bi se lakše servirala.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LAZANjE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
24. 01. 2025. u 13:00Novosti online

LAZANjE BOLONjEZE: Lak i jednostavan recept za omiljeni italijanski specijalitet
15. 01. 2025. u 11:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)