ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
16. 04. 2025. u 08:30
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
Povezane vesti

NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA BEZ KVASCA: Sve sastojke već imate kod kuće i gotova je u tren oka
Uskrs je praznik radosti, okupljanja i bogate trpeze, a jedno od njegovih nezaobilaznih obeležja svakako je – mirisna i mekana pogača.
14. 04. 2025. u 07:00

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo
Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.
08. 04. 2025. u 08:30

UMESTO FARBE, BELO VINO, ŠEĆER I PREHRAMBENE BOJE: Ovako spremljena jaja, biće ukras praznične trpeze za Vaskrs (VIDEO)
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja.
06. 04. 2025. u 11:30

KOLIKO DUGO MOGU DA STOJE USKRŠNJA JAJA: Zavisi kako ih čuvate, a jedna stvar na ljusci otkriva da su se pokvarila
Posle Uskrsa uvek ostane dosta hrane, kao i kuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

SUPER UŽINA KOJA ĆE VAM DATI ENERGIJE: Ječmeni keksići (VIDEO)
KADA želite brz i ukusan dezert ili vam se gosti pojave nenajavljeni na vratima, domaći keks je sjajno rešenje i sa razlogom je omiljena domaća poslastica.
02. 06. 2025. u 11:00

MEKANE I MIRISNE: Princes krofne, kremasta poslastica koja podseća na detinjstvo (VIDEO)
DESERT iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo, najbolje odmah stavite duplu meru.
02. 06. 2025. u 09:00

PUN JE PROTEINA I ZDRAVIH MASTI: Hleb od tikvica (VIDEO)
ZDRAV i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
02. 06. 2025. u 07:00

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
STARINSKI recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana.
01. 06. 2025. u 11:00

RUČAK SA KOJIM NEMA GREŠKE: Zlatni klasik iz rerne, bataci sa krompirom i belim lukom (VIDEO)
SOČNI bataci i karabataci pečeni sa aromatičnim začinima, belim lukom i zlatno-smeđim krompirom.
01. 06. 2025. u 09:00
Komentari (0)