ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
16. 04. 2025. u 08:30
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
Povezane vesti

NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA BEZ KVASCA: Sve sastojke već imate kod kuće i gotova je u tren oka
Uskrs je praznik radosti, okupljanja i bogate trpeze, a jedno od njegovih nezaobilaznih obeležja svakako je – mirisna i mekana pogača.
14. 04. 2025. u 07:00

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo
Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.
08. 04. 2025. u 08:30

UMESTO FARBE, BELO VINO, ŠEĆER I PREHRAMBENE BOJE: Ovako spremljena jaja, biće ukras praznične trpeze za Vaskrs (VIDEO)
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja.
06. 04. 2025. u 11:30

KOLIKO DUGO MOGU DA STOJE USKRŠNJA JAJA: Zavisi kako ih čuvate, a jedna stvar na ljusci otkriva da su se pokvarila
Posle Uskrsa uvek ostane dosta hrane, kao i kuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

BANANA TART: Kremast i osvežavajući - bićete oduševljeni ukusom!
NjEGOVA kremasta tekstura i prirodna slatkoća banane osvajaju na prvi zalogaj.
13. 07. 2025. u 14:32

MOŽETE GA NAPRAVITI OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaći sladoled od limuna
ZAISTA dobar, sladak i citrusni miris, a ukus je takođe prijatan.
12. 07. 2025. u 08:50

IDEALNA ZA LETNJE DANE I LAGANE OBROKE: Salata od plavog patlidžana sa belim lukom
OVA salata je odličan prilog uz meso, ribu ili samo uz parče hleba.
10. 07. 2025. u 16:19

TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO UKUSNO! Brza banana torta sa bogatim filom
IDEALAN je izbor za sve koji vole slatkiše s voćnom notom i raskošnim slojevima - pravi desert za posebne prilike.
08. 07. 2025. u 19:25

OSVEŽAVAJUĆA I LAGANA: Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
ČORBA koju ćete stalno praviti. Lagana, kremasta čorba sa tikvicama. Idelana letnja čorba.
07. 07. 2025. u 07:25
Komentari (0)