ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
16. 04. 2025. u 08:30
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
Povezane vesti

NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA BEZ KVASCA: Sve sastojke već imate kod kuće i gotova je u tren oka
Uskrs je praznik radosti, okupljanja i bogate trpeze, a jedno od njegovih nezaobilaznih obeležja svakako je – mirisna i mekana pogača.
14. 04. 2025. u 07:00

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo
Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.
08. 04. 2025. u 08:30

UMESTO FARBE, BELO VINO, ŠEĆER I PREHRAMBENE BOJE: Ovako spremljena jaja, biće ukras praznične trpeze za Vaskrs (VIDEO)
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja.
06. 04. 2025. u 11:30

KOLIKO DUGO MOGU DA STOJE USKRŠNJA JAJA: Zavisi kako ih čuvate, a jedna stvar na ljusci otkriva da su se pokvarila
Posle Uskrsa uvek ostane dosta hrane, kao i kuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

LUKSUZAN UKUS: Torta koja prvim zalogajem vraća u detinjstvo (VIDEO)
SPOJ gorke čokolade i blage voćne kiseline daje joj prepoznatljiv, savršen ukus.
23. 06. 2025. u 13:00

DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA: Ukus detinjstva u svakom zalogaju
Domaća supa sa knedlama — ukus detinjstva u svakom zalogaju...
23. 06. 2025. u 11:00

JEDINSTVENI SPECIJALITET: Povrtni rižoto sa tikvicama
UKUSAN ručak koji se sprema za pola sata!
23. 06. 2025. u 09:00

UKUS TRADICIJE: Uz ovaj recept dobićete savršen domaći hleb
U vreme kada se sve više ceni prirodna i domaća hrana, priprema hleba u sopstvenoj kuhinji ponovo dobija na značaju. Ovaj recept donosi proveren način pripreme tradicionalnog domaćeg hleba, uz jednostavne sastojke i pouzdan rezultat.
23. 06. 2025. u 07:00

UKUS KOJI PRIČA PRIČE: Zapečene palačinke sa jabukama (VIDEO)
KLASIK na drugačiji način, da zamiriše cela kuća.
22. 06. 2025. u 13:00
Komentari (0)