POSNE KNEDLE ZA SUPU: Jednostavno se prave, a svima će se dopasti
Ako tražite laganu i jednostavnu zamenu za klasične knedle, ove posne griz knedle bez jaja su odličan izbor! Mekane, nežne i savršeno upijaju ukus supe ili čorbe, a pripremaju se brzo i lako od osnovnih sastojaka.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g griza
- 150 ml vode
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice soli
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
U šerpi zagrejati vodu sa solju i uljem dok ne provri. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati griz uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodati prstohvat praška za pecivo i dobro promešati. Ostaviti smesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz upio tečnost i smesa se malo stegla.
Kašičicom uzimati deo smese i vlažnim rukama oblikovati knedle. Ako je smesa previše mekana, dodati još malo griza. U šerpu sa ključalim povrtnim bujonom (za supu) pažljivo spuštati knedle. Kuvati na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok ne omekšaju i postanu lagane.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

"SAZNAO SAM ZA NjENE AVANTURE" Kemiš u otvorenom pismu o razvodu: "Početkom decembra iselio sam se iz zajedničkog stana"
"OVIM sam želeo da okončam jedan ružan period u mom životu..."
09. 05. 2025. u 11:18
Komentari (0)