POSNE KNEDLE ZA SUPU: Jednostavno se prave, a svima će se dopasti
Ako tražite laganu i jednostavnu zamenu za klasične knedle, ove posne griz knedle bez jaja su odličan izbor! Mekane, nežne i savršeno upijaju ukus supe ili čorbe, a pripremaju se brzo i lako od osnovnih sastojaka.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g griza
- 150 ml vode
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice soli
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
U šerpi zagrejati vodu sa solju i uljem dok ne provri. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati griz uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodati prstohvat praška za pecivo i dobro promešati. Ostaviti smesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz upio tečnost i smesa se malo stegla.
Kašičicom uzimati deo smese i vlažnim rukama oblikovati knedle. Ako je smesa previše mekana, dodati još malo griza. U šerpu sa ključalim povrtnim bujonom (za supu) pažljivo spuštati knedle. Kuvati na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok ne omekšaju i postanu lagane.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

MERC POZVAO PUTINA I ZAPRETIO: Ako se ne sastaneš sa Zelenskim, onda...
NEMAČKI kancelar Fridrih Merc pozvao je šefa Kremlja Vladimira Putina da se sastane nasamo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
26. 08. 2025. u 14:34

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Objavljene nage fotografije voditeljke RTS-a - kao od majke rođena (FOTO)
VEOMA izazovne fotografije.
25. 08. 2025. u 20:24
Komentari (0)