RECEPT ZA DOMAĆI BUGARSKI JOGURT: Gust i kremast, još ukusniji kada je domaći

Jovana Vasić

08. 04. 2025. u 11:30

Domaći bugarski jogurt se pravi od samo dva sastojaka, a priprema je iznenađujuće jednostavna.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БУГАРСКИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, још укуснији када је домаћи

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 l mleka
  • 120 ml običnog jogurta

Priprema:

Kako biste napravili bugarski jogurt, u velikom loncu na šporetu zagrejte mleko na 91-94 C. Ostavite da se ohladi na 43-46 C. Nakon toga lagano umutite jogurt u mleko.

Prebacite bugarski jogurt u staklene tegle i zatvorite poklopac. Umotajte tegle u debelo ćebe. Posle 6-8 sati jogurt treba da bude čvrst. Testirajte tako što ćete ga lagano okretati da vidite da li zadržava svoj oblik. Prebacite tegle u frižider.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DETE MANČESTERA, RATNIK NAPOLIJA: Ko je Skot Mektomini čovek koji je doneo titulu pod Vezuv i postao božanstvo u Napulju