RECEPT ZA DOMAĆI BUGARSKI JOGURT: Gust i kremast, još ukusniji kada je domaći
Domaći bugarski jogurt se pravi od samo dva sastojaka, a priprema je iznenađujuće jednostavna.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 l mleka
- 120 ml običnog jogurta
Priprema:
Kako biste napravili bugarski jogurt, u velikom loncu na šporetu zagrejte mleko na 91-94 C. Ostavite da se ohladi na 43-46 C. Nakon toga lagano umutite jogurt u mleko.
Prebacite bugarski jogurt u staklene tegle i zatvorite poklopac. Umotajte tegle u debelo ćebe. Posle 6-8 sati jogurt treba da bude čvrst. Testirajte tako što ćete ga lagano okretati da vidite da li zadržava svoj oblik. Prebacite tegle u frižider.
(stvarukusa)
Preporučujemo
KIFLICE SA SIROM OD GOTOVIH KORA: Recept za pecivo idealno za večeru, ili doručak
20. 03. 2025. u 15:00
ODLIČNA ZAMENA ZA MLEKO: Zdrav napitak koji se po ukusu ne razlikuje mnogo od običnog
27. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić
RECEPT ZA AJRAN: Turski jogurt od 3 sastojka, koji ćete popiti u slast
21. 02. 2025. u 16:02Jovana Vasić
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)