RECEPT ZA DOMAĆI BUGARSKI JOGURT: Gust i kremast, još ukusniji kada je domaći

Jovana Vasić

08. 04. 2025. u 11:30

Domaći bugarski jogurt se pravi od samo dva sastojaka, a priprema je iznenađujuće jednostavna.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БУГАРСКИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, још укуснији када је домаћи

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 l mleka
  • 120 ml običnog jogurta

Priprema:

Kako biste napravili bugarski jogurt, u velikom loncu na šporetu zagrejte mleko na 91-94 C. Ostavite da se ohladi na 43-46 C. Nakon toga lagano umutite jogurt u mleko.

Prebacite bugarski jogurt u staklene tegle i zatvorite poklopac. Umotajte tegle u debelo ćebe. Posle 6-8 sati jogurt treba da bude čvrst. Testirajte tako što ćete ga lagano okretati da vidite da li zadržava svoj oblik. Prebacite tegle u frižider.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VELIKA TRAMPOVA PRETNJA: Evropa se trese