DOMAĆI KREM OD BADEMA: Posni namaz savršenog ukusa koji se pamti, a pravi raj za nepca
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 kašike proprženih mlevenih badema
- 100 g bele posne čokolade
- 100 ml biljne slatke pavlake
- 90 g margarina
- 1 kašika džema po izboru
- 1 kašika meda po želji
- malo narendane pomorandžine kore
Priprema:
Lagano propržite oljuštene bademe. Zatim ih dobro sameljite. U šerpici zagrejte biljnu slatku pavlaku, pa u nju dodajte rendanu posnu belu čokoladu. Dodajte margarin smesi pa mikserom sjedinite. Umešajte bademe pa opet sjedinite. Dodajte po kašiku džema i meda. Preručite krem od badema u teglu i ostavite u frižideru. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo
DOMAĆA NUTELA: Krem od čokolade i lešnika, odličan za palačinke i mazanje na hleb
27. 03. 2025. u 11:30
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio
BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.
02. 12. 2025. u 12:35
Komentari (0)