USKRŠNJA GNEZDA OD TIKVICA: Savršena su za prazničnu trpezu kao zdrav i dekorativan zalogaj
Kombinacija svežeg povrća, jaja i parmezana daje lagan, ali hranljiv zalogaj koji će oduševiti i odrasle i decu. Ovo je sjajan način da iskoristite povrće i donesete nešto novo i zabavno među tradicionalna uskršnja jela.

foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe
Sastojci:
- 1 krompir
- 1 velika šargarepa
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 50 g parmezana (rendanog)
- Vlašac po ukusu (ili mladi luk)
- So i biber po ukusu
- 500 ml pileće čorbe (za dodatni ukus i vlagu prilikom pečenja)
- Jogurt ili majonez za dekoraciju
Priprema:
Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih narendajte na krupno rende. Istu stvar uradite i sa tikvicom (nije potrebno ljuštiti). Posolite narendano povrće, ostavite da stoji 10 minuta, pa ga dobro ocedite od viška tečnosti.
U većoj činiji pomešajte povrće sa jajetom, rendanim parmezanom, sitno seckanim vlašcem, solju i biberom. Uzmite kalup za mafine ili male keramičke činijice, premažite ih blagim slojem ulja i rasporedite smesu, pritiskajući uz ivice da formirate „gnezdo“ s udubljenjem u sredini. Sipajte malo pileće čorbe u svaku formu (samo kašiku-dve), kako bi gnezda ostala sočna tokom pečenja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene i postanu čvrsta. Po želji, nakon pečenja, dodajte malo jogurta ili majoneza u sredinu svakog gnezda — poput jajeta u gnezdu.
Ova uskršnja gnezda su idealna kao predjelo, dekorativan prilog ili lagana užina. Lepa, šarena i puna ukusa — baš kao što praznik i zaslužuje.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POHOVANI CELER: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze
01. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

PUNjENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
27. 01. 2025. u 11:00Novosti online

RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)