USKRŠNJA GNEZDA OD TIKVICA: Savršena su za prazničnu trpezu kao zdrav i dekorativan zalogaj
17. 04. 2025. u 07:00
Kombinacija svežeg povrća, jaja i parmezana daje lagan, ali hranljiv zalogaj koji će oduševiti i odrasle i decu. Ovo je sjajan način da iskoristite povrće i donesete nešto novo i zabavno među tradicionalna uskršnja jela.
Povezane vesti

MIMOZA TORTA: Još lepša od salate, kremasta je, puna fila, oduševiće vas na prvi zalogaj (VIDEO)
Kremasta Mimoza slana torta pravo je osveženje za prazničnu svečanu trpezu. Njen lagan i penast fil topi se u ustima, dok se blagi ukusi savršeno stapaju u harmoničnu celinu.
21. 04. 2025. u 11:30

NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA BEZ KVASCA: Sve sastojke već imate kod kuće i gotova je u tren oka
Uskrs je praznik radosti, okupljanja i bogate trpeze, a jedno od njegovih nezaobilaznih obeležja svakako je – mirisna i mekana pogača.
14. 04. 2025. u 07:00

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SLANINOM: Idealna za prazničnu trpezu
Probajte ovo kremasto savršenstvo, oduševiće vas.
15. 04. 2025. u 11:30

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

KOLAČI SA NAJSLAĐIM IMENOM NA SVETU: Medenjaci, baš kao što su ga pravile i naše bake
Tradicionalni kolačići koje svi vole, a imaju i debelog razgloga za to.
22. 04. 2025. u 16:00

KINESKA SALATA: Ukusna kremsta pikanterija koja je zasitna i preukusna
Kineska salata postaće neizostavni deo svake trpeze kada je budete probali.
22. 04. 2025. u 14:30

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČUPAVCE U OBLIKU MAFINA: Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
22. 04. 2025. u 13:00

DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na trpezi, posebno posle Uskrsa i "gomile" skuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 11:30

DOMAĆA PARADAJZ ČORBA: Jelo koje krepi organizam u momentu, po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočna i zdrava, za pravo uživanje.
22. 04. 2025. u 10:00
Komentari (0)