KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa

Новости онлине

02. 05. 2025. u 11:00

NAČIN na koji Grci prave pekarski krompir učiniće ga još ukusnijim i primamljivijim za jelo, a odlično će se uz svako meso.

КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

60 ml maslinovog ulja
1,5 kašičica soli
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
1,5 kašičica sušenog origana
1/2 kašičice belog luka u prahu
60 ml soka od jednog limuna
1 veliki limun
60 ml pilećeg bujona

Za serviranje:

dodatne kriške limuna
svež origano ili peršun za ukrašavanje

Recept za pekarski krompir na grčki način:

Kako biste napravili krompir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 160°C. Operite krompir i osušite ga. Presecite ga na pola po dužini, a zatim na kriške širine 2,5 cm.

Rasporedite isečeni krompir po posudi za pečenje dimenzija 23 x 33 cm. Dodajte preostale sastojke u posudu za pečenje i promešajte tako da krompir bude ravnomerno prekriven. Ravnomerno rasporedite krompir po posudi.

Pecite dok krompir ne omekša u sredini i ne postane blago hrskav po ivicama, mešajući ga svakih 30 minuta. Ovo bi trebalo da traje oko 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta ukupno. Servirajte dodatnim kriškama limuna i svežim začinskim biljem. Uživajte!

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ OBJASNIO SVE: Šta je cilj francusko-nemačkog non-pejpera?