RECEPT KOJI SVI TRAŽE: Domaća tiramisu čokolada

Новости онлајн

23. 07. 2025. u 11:58

DESERT koji se pravi lako, a nestaje brže nego što ste ga izvadili iz kalupa.

РЕЦЕПТ КОЈИ СВИ ТРАЖЕ: Домаћа тирамису чоколада

Foto: Printskrin Youtube/@noa.shapiro

Osvežavajući letnji desert, kremast i lagan.

Sastojci:

* 100 g bele čokolade
* 120 g crne čokolade
* 120 g maskarpone sira
* 3 biskvita (piškote ili obični suvi biskviti)
* 1 kašika ekstrakta kafe
* ½ kašičice instant kafe u prahu 
* ½ kašičice gorkog kakaa (za posipanje u kalup)
* malo mlevenih zrna kafe (opciono)

Priprema:

Kad spojite eleganciju čokolade sa kremastim ukusom omiljenog italijanskog deserta, dobijate pravu malu poslasticu. Prave se jednostavno, u silikonskom kalupu za praline ili štanglice.

Istopite belu i crnu čokoladu odvojeno na pari ili u mikrotalasnoj. 

U maskarpone dodajte ekstrakt kafe i instant kafu u prahu pa dobro sjedinite. 

Biskvite izmrvite rukom ili štapnim mikserom na sitno, pa dodajte u fil i promešajte. 

Po želji, u smesu dodajte i malo mlevenih zrna kafe za jači ukus.

Predlog:

Koristite kvalitetnu čokoladu jer je ukus glavni adut ovog deserta. Ako želite efekat klasičnog tiramisua, možete dodati i kap likera od kafe u fil – ali vrlo malo.

U svaki otvor silikonskog kalupa stavite malo gorkog kakaoa – to će biti dekorativna baza.

Prelijte sloj istopljene bele čokolade, pa ostavite kratko da se stegne. Zatim stavite tiramisu fil i poravnajte. 

Na kraju prelijte crnom čokoladom. 

Stavite kalup u frižider na minimum 2 sata, a zatim pažljivo izvadite čokoladu.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO SVET SE SMEJE ZVEZDINOM GOLU, ALI... Evo zašto loše nacrtana VAR linija nije poništila pogodak za pobedu na Gibraltaru