LAGAN I KREMAST PRILOG: Pire od tikvica i krompira
KAD tikvice preplave pijace, a krompir čeka da se iskoristi – ovaj pire spaja sve što leto traži: lakoću, kremastu teksturu i osvežavajuć ukus.

Foto: Jutjub/Printskrin/Misia Kitchen
Kada jednom probate, nećete praviti drugačije.
Sastojci:
* 2 veće tikvice
* 3 srednja krompira
* 2 čena belog luka
* 1 kašika maslinovog ulja (ili putera)
* So po ukusu
* Sveže mleveni biber
* 2–3 kašike mleka ili pavlake (po želji)
* Svež peršun za posluženje
Priprema:
Idealan je uz grilovano meso, pečenu ribu, ili jednostavno samo uz salatu.
Predlog:
Ako želite puniji ukus, dodajte kašičicu parmezana ili rendanog kačkavalja u vruć pire.
Ogulite krompir, operite tikvice (ne morate ih guliti ako su mlade). Isecite sve na krupnije komade.
Stavite krompir i tikvice da se kuvaju u blago posoljenoj vodi, zajedno sa belim lukom.
Kuvajte dok ne omekšaju (oko 15–20 minuta). Ocedite višak vode, dodajte maslinovo ulje ili puter, posolite i pobiberite po ukusu.
Izgnječite viljuškom ili izblendirajte štapnim mikserom, po želji dodajte mleko ili pavlaku da bude kremastije.
Po vrhu pospite seckani peršun i poslužite toplo ili mlako.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo

NAPRAVITE NAJBOLjI PIRE KROMPIR, EVO KAKO: Savršeno kremast uz samo ovaj trik
22. 05. 2025. u 09:00

NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)