SOS OD SENFA SA CRNIM LUKOM I PERŠUNOM: Recept za univerzalni preliv

Milena Tomasevic

11. 09. 2025. u 15:00

Ovaj sos je prava bomba ukusa – blago ljut od senfa, kremast, a opet svež zahvaljujući začinskom bilju i crnom luku. Idealan je za meso, grilovano povrće, salate ili pečeni krompir. Brzo se pravi i divno jednostavan.

СОС ОД СЕНФА СА ЦРНИМ ЛУКОМ И ПЕРШУНОМ: Рецепт за универзални прелив

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 3 kašike senfa 
  • 1 kašika meda
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike običnog jogurta ili pavlake
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, presovan
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U činiji pomešajte senf, med, majonez i jogurt. Dodajte seckani crveni luk i beli luk.

Posolite sokom od limuna i začinite solju i biberom. Na kraju, dodajte peršun i dobro promešajte. Ohladite najmanje 30 minuta da se ukusi sjedine.

Posluživanje:

Poslužite kao umak za povrće, prilog za meso ili kao preliv za salate i sendviče.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub