HRSKAVI PILEĆI ZALOGAJI SA SOSOM OD BELOG LUKA: Sočni iznutra, hrskavi spolja
Ako tražite recept koji će oduševiti i male i velike, ovi hrskavi pileći zalogaji su pravi izbor. Zlatna korica, meko i sočno meso iznutra i osvežavajući sos od belog luka čine ih savršenim za porodičnu večeru, filmsko veče kod kuće ili druženje sa prijateljima.
FOTO: Novosti
Sastojci:
Za piletinu:
- 500 gr pilećeg filea (isečenog na male komade)
- 200 ml mleka + 1 kašika soka od limuna (zamena za mlaćenicu)
- 1 jaje
- 1,5 šolje univerzalnog brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Za sos od belog luka:
- 4 kašike majoneza
- 2 kašike jogurta
- 1 čenje belog luka (isceđeno)
- 1 kašičica soka od limuna
- so, biber i mirođija po ukusu
Priprema:
U mleko dodajte kašiku limunovog soka, promešajte i ostavite 10–15 minuta da se zgusne. Dodajte jaje i dobro umutite. U tu smesu stavite komade piletine i ostavite da se mariniraju 30 minuta. U posebnoj posudi izmešajte brašno, papriku, beli luk u prahu, so i biber. Izvadite piletinu iz marinade, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju (180°C) 4–5 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu. Ocedite na papirnim ubrusima.Sve sastojke za sos dobro izmešajte i poslužite uz tople zalogaje.
Uživajte!
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)