POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo

Novosti online

30. 01. 2023. u 19:32

Piletinu isecite na kockice srednje veličine, posolite i premažite senfom, pa je ostavite da odstoji u frižideru bar tri sata.

ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ КРОКЕТИ: Због овог састојка месо неће бити суво и жилаво

Foto: Profimedia

Pospite peršunom i biljnim začinom, pa uvaljajte svaki komad u brašno, a zatim u jaja. Pospite meso susamom i na kraju prezlama.

Pohujte piletinu u vrelom ulju. Ređajte je na ubruse da bi kroketi upili višak masnoće. Po želji, narendajte kačkavalj na vrelo meso, jer tako će biti sočnije i omeknuće, jer će meso upiti dodatnu masnoću kačkavalja.

Potrebno je:

  • 1,5 kg pilećeg belog mesa
  • šolja susama
  • 6 jaja
  • 200 g senfa
  • peršun nprezle
  • so
  • biljni začin
  • brašno za pohovanje

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju