PEČENA AROMATIČNA JAGNJETINA: Sočna i ukusna kao ispod sača!
Meso isecite na krupnije komade ili celo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomešajte ulje sa začinima i promešajte.

Foto: Profimedia
Dobijenom smesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alu-folijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni, oko tri sata.
Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili pirinač.
Potrebno je:
- oko 1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
- 330 ml piva
- kašičica nane
- kašičica selena
- so
- biber
- kašika aleve paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica majčine dušice
- 100 ml bujona
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)