PEČENA AROMATIČNA JAGNJETINA: Sočna i ukusna kao ispod sača!
Meso isecite na krupnije komade ili celo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomešajte ulje sa začinima i promešajte.

Foto: Profimedia
Dobijenom smesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alu-folijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni, oko tri sata.
Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili pirinač.
Potrebno je:
- oko 1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
- 330 ml piva
- kašičica nane
- kašičica selena
- so
- biber
- kašika aleve paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica majčine dušice
- 100 ml bujona

"BORIĆEMO SE DO KRAJA I ANEKTIRATI JOŠ DVE OBLASTI" Kijev otkrio kako su se Rusi ponašali na pregovorima
ŠEF ruske delegacije na razgovorima u Istanbulu Vladimir Medinski rekao je tokom pregovora u Istanbulu da je Rusija spremna da se bori do kraja protiv Ukrajine, kao i da će "aneksirati Sumsku i Harkovsku oblast", izjavio je zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Sergej Kislica koji je učestvovao u pregovorima 16. maja.
18. 05. 2025. u 09:44

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

OSVOJILA EVROSONG: Ko je Srpkinja iz Kladova Teodora Špirić
TEODORA Špirić je zapravo veoma iskusna evrovizijska takmičarka.
18. 05. 2025. u 09:01
Komentari (0)