PEČENA AROMATIČNA JAGNJETINA: Sočna i ukusna kao ispod sača!
Meso isecite na krupnije komade ili celo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomešajte ulje sa začinima i promešajte.

Foto: Profimedia
Dobijenom smesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alu-folijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni, oko tri sata.
Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili pirinač.
Potrebno je:
- oko 1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
- 330 ml piva
- kašičica nane
- kašičica selena
- so
- biber
- kašika aleve paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica majčine dušice
- 100 ml bujona

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)