PEČENA AROMATIČNA JAGNJETINA: Sočna i ukusna kao ispod sača!
Meso isecite na krupnije komade ili celo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomešajte ulje sa začinima i promešajte.

Foto: Profimedia
Dobijenom smesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alu-folijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni, oko tri sata.
Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili pirinač.
Potrebno je:
- oko 1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
- 330 ml piva
- kašičica nane
- kašičica selena
- so
- biber
- kašika aleve paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica majčine dušice
- 100 ml bujona

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

OTAC PREDRAG: Najveći greh Srba na slavama "To je šamar svetitelju"
OTAC Predrag Popović objašnjava da se slave u istoriji kod Srba vezuju za period ili dan u kom je određena porodica primila hrišćansku veru.
12. 10. 2025. u 12:33
Komentari (0)