SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isečeno na kockice, pa sve lepo promešajte.

Foto: Profimeda
Potom u šerpi sa ugrejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi takođe zagrejte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, šargarepu i pečurke isečene na kriške, a krompir iseckan na kockice.
Zatim dodajte paradajz pire i sve promešajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dve šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.
Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite naseckanim peršunom i služite.
Potrebno je:
- 700 g telećeg mesa
- 800 g krompira
- 250 g pečuraka
- 3 šargarepe
- glavica crnog luka
- 4 stabljike celera
- 2 kašike brašna
- šareni biber
- so
- čubar
- peršun
- bujon od povrća
- korijander
- šolja piva
- 2 kašike paradajz pirea
Preporučujemo

HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53

KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19

DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:21 >> 07:28

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (6)