SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu

Andrijana Nešić

31. 01. 2023. u 10:37

Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isečeno na kockice, pa sve lepo promešajte.

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну

Foto: Profimeda

Potom u šerpi sa ugrejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi takođe zagrejte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, šargarepu i pečurke isečene na kriške, a krompir iseckan na kockice.

Zatim dodajte paradajz pire i sve promešajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dve šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite naseckanim peršunom i služite.

Potrebno je:

  • 700 g telećeg mesa
  • 800 g krompira
  • 250 g pečuraka
  • 3 šargarepe
  • glavica crnog luka
  • 4 stabljike celera
  • 2 kašike brašna
  • šareni biber
  • so
  • čubar
  • peršun
  • bujon od povrća
  • korijander
  • šolja piva
  • 2 kašike paradajz pirea

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ACA UDARIO NA NEDU: Rodila se u TRI grada - ona je medicinski fenomen!

ACA UDARIO NA NEDU: Rodila se u TRI grada - ona je medicinski fenomen!

PEVAČ Aca Lukas ponovo je izazvao veliku pažnju javnosti kada je gostovao u podkastu „B-13“ kod makedonskog šoumena Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, i žestoko kritikovao pevačicu Nedu Ukraden. U svom prepoznatljivom stilu, bez dlake na jeziku, Lukas je komentarisao, kako tvrdi, „višestruki identitet“ svoje koleginice.

04. 11. 2025. u 12:33

Komentari (6)

POTPUNI ŠOK: Reakcija igrača na terenu kada je trener Radničkog umro tokom utakmice (VIDEO)