SVINJSKI BUT U BELOM VINU: Stari recept s juga Srbije
Pripremite marinadu tako što ćete u secku usitniti i sjediniti sve sastojke, osim vina. Zatim dodajte vino i promešajte.
Stavite meso u oval i sipajte preko marinadu (rukama je dobro utrljajte u meso). Ostavite da prenoći u frižideru, ali povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi. Ujutru izvadite iz frižidera i ponovo ga okrenite. Kada posuda dostigne sobnu temperaturu, poklopite je i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite sat do sat i po. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane. Pred kraj, skinite poklopac sa ovala da se meso peče dok ne bude hrskavo sa gornje strane. Kada ga izvadite iz rerne, u istom ovalu ispecite krompir.
Potrebno je:
- 1,5-2 kg svinjskog buta (mogu i leđa ili vrat)
- kašika senfa
- do 1 čaše belog vina
- 1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 glavica crnog luka
- kašika sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 dl paradajz sosa ili kečapa
- 1/2 kašičice slatke tucane paprike
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- prstohvat začina po izboru (ruzmarin, biber, mleveni đumbir, ljute papričice...)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20
SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)