MEDITERANSKE PASTE: Sa sosom "amatrićana"
Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan luk i očišćenu feferonku, dodajte slaninu iseckanu na kockice, pa propasiran beli luk.
Foto: Shutterstock
Sve još malo propržite, pa u to dodajte i čeri paradajz koji ste prethodno prepolovili. Dinstatajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dodajte mediteranske začine, pobiberite i vrlo malo posolite.
Skuvajte testeninu u slanoj vodi "al dente", ocedite i ostavite malo vode u kojoj se kuvala. Sjedinite testeninu i sos, dodajte polovinu rendanog sira i, da bi pasta bila kremastija, još malo vode u kojoj se kuvala testenina. Na kraju pastu pospite rendanim sirom.
Potrebno je:
- 400-500 g špageta
- 1 crveni luk
- 1 čen belog luka
- 1 feferonka
- 250 g malo dimljene slaninice koja se prži
- 500 g čeri paradajza
- maslinovo ulje
- so, biber
- miks mediteranskih začinskih trava
- 80 g rendanog pekorina ili parmezana
Preporučujemo
POSNA SARMA SA SOJOM: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše
18. 11. 2025. u 21:09
PEČENI BAKALAR SA KROMPIROM: Recept za zlatno pečenu ribu koja se topi u ustima
18. 11. 2025. u 17:30
RECEPT ZA POSNI MAJONEZ: Kremast i lagan - bez korišćenja jaja
18. 11. 2025. u 15:34
BAJATOVIĆ OTKRIO POTENCIJALNE KUPCE NIS-A: "Ruski kapital mora da bude anuliran"
DIREKTOR Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je večeras da prodaju NIS-a Rusima 2008. ne vidi kao loš poslovni potez, ali da ruski kapital u toj kompaniji mora da bude anuliran, jer NIS mora da nastavi da radi, a kao potencijalne kupce NIS-a vidi subjekte iz arapskih zemalja, ali ne isključuje ni evropske, ili američke kompanije.
18. 11. 2025. u 22:27
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
TAJ MALI ŽUT BIKINI: Teniserke zapalile net fotkama sa plaže
ARINA Sabalenka i Paula Badosa su u žiži.
18. 11. 2025. u 11:34
Komentari (0)